Diyet Yapmadan Kilo Verme Yöntemleri

Diyet Yapmadan Kilo Verme Yöntemleri

Kilolu herkesin büyük sıkıntılarından biridir diyet listeleri. Uymakta güçlük çekilen bu listeler, bir süre sonra çekilmez bir hal alır. Bu yazımızda diyet yapmadan kilo vermenin püf noktalarından bahsedeceğiz. Tabi her bünyenin kendine has bir özelliği olduğu için diyet konusunda her zaman doktorlarımıza danışmaktan çekinmemeniz gerektiğinin altını çiziyoruz.

Yaz aylarında artan sıvı ihtiyacını asla su yerine kalori deposu olan şekerli meşrubatlarla gidermeyin. Bunların yerine sade doğal maden suyu, şekersiz çay, su ve taze sıkılmış meyve suları içebilirsiniz.

Mutlaka ama mutlaka sabahları kahvaltı yapın ve güne öyle başlayın. Düzenli kahvaltı alışkanlığı, öğleyin hissedilen aşırı açlık hissinin önüne geçecektir. Bu da öğle yemeğinde fazla yemek yemenizi önleyecektir.

Su içmek için susamayı beklemeyin. Zayıflamanın önemli adımlarından birisi de bol bol su tüketmektir. Zayıflama haricinde de sağlık açısından bol su içmek faydalıdır. Bu nedenle su her zaman önceliğiniz olsun.

Öğünlerinizde posalı sebze ve meyvelere bol yer ayırın. Kalorilerinin düşük olması ve posa sindiriminin uzun sürmesi, zayıflama açısından önemli bir faktördür.

Öğünlerinizde yemekten önce bol yeşillikli salata yemeyi seçerseniz, açlık hissinizi bastıracak ve fazla yemek yemenizi önleyecektir.

Ekmek seçiminizi bol tahıllılardan yana kullanın. Yulaf gibi tam tahıllı ürünler tokluk hissinizin artmasına yardımcı olacaktır. Eğer çalışan biriyseniz açlık bastırmak için işyerinde tahıllı krakerler yiyebilirsiniz.

Yağ yerine protein içeren besinler seçin. Katı yumurta, derisiz tavuk eti, yoğurt ve bakliyat gibi besinler protein yönünden zengindir ve açlık hissinizi fazlasıyla giderecektir.

Zayıflamak için mutlaka kendinize zaman ayırın ve dinlenin. Zinde olarak güne başlamak, bedeninize söz geçirmenize yardımcı olacaktır.

Kendinizi bilinçsizce aç bırakmayın eğer bu konularda hiç bir bilginiz yoksa hastane randevu sisteminden Gastroenteroloji bölümünü seçerek randevu alıp doktorunuza danışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir