Dikkat çekici göz makyajı nasıl yapılır

Dikkat çekici göz makyajı nasıl yapılır

Dikkat çekici göz makyajı nasıl yapılır

Değişen makyaj trendlerinde farklı makyaj teknikleri göze çarparken, sade bir göz makyajı ya da dumanlı bakışlar oldukça moda. Göz makyajı çeşitlilik göstermesine rağmen değişmeyen tek şey bakışların anlamı. Güzel gözlere sahip olmak doğuştan gelen bir özellik gibi görünse de, günümüz kozmetik ürünleriyle artık herkes dikkat çekici gözlere sahip olabilir.

Kaşlar:
Göz çevresinde ilk dikkat çeken yer kaşlardır. Kaşlarda da her sezon farklı şekiller moda olsa da, size uygun olan modeli kullanmak en doğru seçimdir. Makyajınıza başlamadan önce kaş fırçasıyla kaşlarınızı fırçalayın ve düzgün bir şekle sokun. Kaşlarınızın rengini açmak veya koyulaştırmak için kaş rimeli kullanabilirsiniz.

Far seçimi:
Gözünüze far sürmeden önce fondöteni ve kapatıcıyı uygulayın. Göz kapağının tam üstüne koyu renk far, yukarıya doğru daha açık renkler sürün. Gündüz yapacağınız göz makyajında doğal renkleri kullanın, açık pembe, lila, yeşil gibi. Gece makyajında ise daha koyu renkler kullanabilirsiniz. Göz makyajınızı yaparken en fazla iki renk far sürmeye de dikkat etmelisiniz.

Kirpikler:
Güzel gözlere sahip olmak için kirpiklerdeki etki önemlidir. Uzun ve gür görünen kirpiklere sahip olmak için rimelden önce kirpiklerinizi fırçalayın ve üzerine biraz pudra sürün, daha sonra kirpik kıvırma aleti ile kıvırın. Rimel sürmeye ilk önce alt kirpiklerinizden başlayın. Rimeli kirpiklerinize paralel tutun ve kirpik diplerinden başlayarak dışa doğru sürün. Üst kirpiklerinizde ise rimeli kirpik diplerinden başlayarak yukarıya doğru uygulayın. Gece makyajı için kirpiklerinize mavi veya yeşil renkte bir rimel sürdükten sonra siyah rengi üzerine sürebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir