Detoks Nedir Kimler Detoks Yapmalıdır

Detoks Nedir Kimler Detoks Yapmalıdır

Detoks, vücuttaki zararlı bileşenleri dengeleyerek, karaciğer, böbrekler, bağırsak ve ter bezlerinin fonksiyonlarıyla dışarı atması anlamına gelir. Bu vücudunuzun sürekli olarak gerçekleştirdiği bir işlevdir. Ancak detoks programında bir adım öteye gidilerek bünyede bulunan toksinlerden hızlı bir şekilde kurtulmak mümkün olur.

Toksinler dışsal ve içsel olarak ikiye ayrılır. Dışsal toksinler; sigara,uyarıcı ilaçlar, karbonmonoksit, nitrojen dioksit, sülfür dioksit, stres, gerginlik, depresyon’dur. İçsel toksinler ise bakteri enfeksiyonlarıdır.

Detoks, sağlıksız bir beslenme ve yaşam şeklini değiştirmek için başvurulan uygulamadır. Detoks programına kilo verip forma girmek için veya kendinizi halsiz, stres altında, cansız hissettiğinizde, yaşam enerjinizi ve parıltınızı yeniden kazanabilmek, bağışıklık sistemini enfeksiyonlara karşı güçlendirmek için başvurabilirsiniz.

Detoks toksinlerden temizlenme ve dengeli beslenme olarak iki aşamalı olarak yapılır. Çok sıkı bir rejim yapmaya gerek yoktur. Hatta toksinleri bir anda atmaya çalışmak zararlı bile olabilir. Taze ve organik meyve ve sebze suları, salata, buğday gevreği, bio yoğurt, peynir, balık, tavuk gibi besinlerle basit ve keyifli bir beslenme programı tercih edilmelidir. Sebze ihtiyacı besleyici çorbalar halinde veya buharda pişirilerek alınabilir. Ayrıca havuç, salatalık, domates gibi sebzeler çiğ olarak yenebilir.

Detoks programı vücudunuzun yenilenmesini sağlarken kendinizi daha enerjik ve huzurlu hissetmenize de yardımcı olacaktır. Detoks programı boyunca beslenme programınıza ek olarak masaj, hidroterapi, meditasyon, homeopathy, akapunktur ve aromaterapi tekniklerinden yararlanabilirsiniz. Vücudunuza uyguladığınız detoks programının ardından çevrenizde de detoksa başlayıp örneğin evinizdeki fazlalıklardan yani toksinlerden kurtulabilirsiniz.

Detoks geçici bir toksinlerden temizlenme süreci olarak değil bir hayat biçimi olarak algılanmalıdır. Detoks vücudun zararlı kimyasal maddelerden temizlenmesi, karaciğer, böbrekler. bağırsaklar ve derinin fonksiyonlarının düzenlenmesini ve iyileştirilmesini sağlar. Stres altında olan, kendini sürekli yorgun hisseden, bağışıklık sistemi zayıfladığından dolayı sık sık hastalan ve alerji, başağrısı, deri hastalıkları, konsantrasyon bozukluğu gibi rahatsızlıkları olan insanlar için detoks vazgeçilmezdir.

Detoks ihtiyacınızın olduğunu aşağıdaki toksin belirtileri ile belirleyebilirsiniz:
Yüz kızarıklığı
Kalp çarpıntısı
Baş dönmesi
Baygınlık
Kramplar
Uykusuzluk
Uyuşukluk
Baş ağrısı
Hazımsızlık, mide yanması
Yiyecek alerjileri
Mide bulantısı
Eklemlerde şişkinlik
Gaz, şişkinlik
İshal
Kabızlık
Basur ( hemeroit )
Alerjiler
Ağız kokması
Akne ve sivilceler
Adet öncesi ağrılar
Boğaz ağrıması
Kan dolaşımı bozukluğu
Sırt ağrısı
Kuru cilt
Selülit
Göz altı halkaları
Kilo fazlalığı
Cinsel isteksizlik

Yukarıdaki listeden kendinizde bulunan belirtilerin yanına bir çarpı koyun. Çarpılar fazlalaştıkça detoks ihtiyacınız da kesinleşecektir. Ancak bu listedeki bazı belirliler daha ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Şüphelendiğiniz bir durumda doktorunuza başvurun.

Vücutta toksin birikme nedenleri:
Organik olmayan yiyecekleri tüketmek
Musluk suyu içmek
Düzenli olarak kahve ve çay içmek
Tatlandırıcı kullanmak
Kızartma yiyecekler yemek
Fast – food yemek
Beyaz ekmek, beyaz pirinç gibi işlenmiş gıdalar yemek
Alüminyum tencereler kullanmak
Tuzlu yemek
Şeker ve çikolata yemek
Düzenli olarak günde iki bardaktan fazla içki içmek
Uzun süre dinlenmeden çalışmak
Sürekli ağrı kesici kullanmak
Sürekli antibiyotik kullanmak
Endüstriyel bir bölgede yaşamak
Cadde üzerinde yaşamak ve egzoz gazlarını solumak
Yüksek voltajlı elektrik hattalırının yakınında çalışmak veya yaşamak
Havaalanlarının çeveresinde yaşamak
Kimyasal toksinlere açık işlerde çalışmak

Olabildiğince doğal gıdalarla beslenmek ve çevre kirliliği,kimyasal atıklar, yüksek teknoloji, büyük kentlerin başdöndürücü çılgın tempolu yaşamından uzak durmak, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez şartıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir