Çocukları Wifi Kablosuz İnternetin Yaydığı Radyasyondan Koruyun

Çocukları Wifi Kablosuz İnternetin Yaydığı Radyasyondan Koruyun

Tüm kablosuz iletişim sağlayan akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar kablosuz iletişim vericisi ve alıcısıdır. Türkiye’de henüz bu konuda gerekli denetim ve yaptırımlar olmadığı için çoğu firmanın ürettiği tablet bilgisayarların Sar değeri bilinmemektedir.

Cep telefonları gibi kablosuz cihazların tümü (veri, ses, resim, video vb.) iletişimi sağlamak için radyo dalgalarını kullanırlar. Bu radyo dalgaları vücut tarafından soğurulur yani radyo dalgalarının elektromanyetik enerjisi vücutta ısıya dönüştürülür. Buna termal etki ya da iyonlaştırıcı olmayan radyasyon etkisi denir. Vücudunuz bu enerjiyi ne kadar çok emerse o kadar çok sıcaklık artışı olacak ve bağışıklık sisteminizde rahatsızlıklara yol açma riski oluşturacaktır.

Çocuklara cep telefonu ve tablet bilgisayar kullandırmamak etrafında kablosuz internet modemi bulundurmamak gerekiyor. Henüz büyüme evresini tamamlamayan çocukların kafatası yapıları küçük olduğu için beyinlerinin ve yüzlerinin bazı bölgeleri yetişkinlere göre daha fazla radyasyon emer hatta kemik iliğinin geçirgenliğinden ötürü daha fazla etkilenir.

Telefon veya tabletlerin SAR değerleri en düşük olanlar tercih edilmeli. Ayrıca kablosuz internet modemi kullanılmamalı.

SAR Enerji Derecelendirmesi:
A Sınıfı= 0 < SAR < 0.4 W/kg B Sınıfı= 0.4 < SAR < 0.8 W/kg C Sınıfı= 0.8 < SAR < 1.2 W/kg D Sınıfı= 1.2 < SAR < 1.6 W/kg E Sınıfı= 1.6 < SAR < 2 W/kg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir