Çocukları Bekleyen Büyük Tehlike Hazır Gıda ve Şekerlere Eklenen Zararlı

Çocukları Bekleyen Büyük Tehlike Hazır Gıda ve Şekerlere Eklenen Zehir

Hazır gıdaların içeriğindeki glikoz (mısır) şurubuna dikkat! Glikoz şurubunun zararları saymakla bitmiyor. Yüksek oranda tüketildiğinde çeşitli hastalıklara yol açıyor.

Gıda üreticilerinin mısırdan elde ettiği fruktoz şurubunun tercih edilme nedenleri; pek çok ürünle kolayca karışabilmesi, çay şekerinden daha tatlı olması, lezzeti geliştirmeye, gıdalardaki kristalleşmeyi önlemeye ve nem kontrolünü sağlamaya yardımcı olması ve en büyük etken olarak da diğer şekerlere göre daha ucuz olmasıdır.

Türkiye’de yüksek fruktozlu mısır şurubu üretiminde artış yaşanmıştır.

Başta gazlı içecekler olmak üzere tüm tatlandırılmış meyve suyu, soğuk çay ve meyveli soda gibi hazır içeceklerin yanı sıra; çikolata, kek, şekerleme türleri, reçel-marmelat ve diğer jöle türü yiyecekler, hazır ekmekler ve birçok paketli ürünün içinde bulunan yüksek fruktozlu mısır şurubunun fazla tüketilmesi halinde; obezite başta olmak üzere, yüksek kan trigliserit düzeyine, karaciğer yağlanması, hücresel oksidatif stres ve kan ürik asit seviyelerinin artışına yol açacaktır.

Ayrıca çeşitli böbrek hastalıkları, hiperinsülinemi, Tip 2 diyabet, metabolik sendrom, hiperlipidemi, yüksek tansiyon, ateroskleroz, gibi birçok hastalığın oluşumuna da neden olabilecektir.

Saf şeker ve yüksek fruktozlu mısır (glikoz) şurubu içerikli içecek ve yiyecekler azaltılarak, beslenmede tam tahıllı ürünler ve kuru baklagiller gibi karbonhidratlara yer verilmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir