Çoçuklar için internet güvenliği nasıl sağlanır

Çoçuklar için internet güvenliği nasıl sağlanır

Çoçuklar için internet güvenliği nasıl sağlanır

Aileler çocuklarına şunları çok iyi açıklamalı;
Başta Facebook gibi siteler olmak üzere çocuklar kesinlikle kişisel bilgilerini, özelikle de iletişim bilgilerini, adres veya okulunu herkese açık göstermemeli ve yabancılarla (gerçek hayatta tanımadığınız her yaştan insanlarla) bu bilgileri paylaşmamalı.

Facebook üzerinden ben oyuncuyum hediyeler dağıtacağım diyerek çocukları kandırmaya çalışan sahtekalarlara karşı çocuklar uyarılmalı. Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmalı. Savcılık mesaj tarihlerini ve ekran görüntülerini istemektedir. Bu durumla karşılaşan aileler bu mesajların ekran görüntülerini kaydedip suç duyurusunda bulunabilir.

Çocuklar hiçbir telefon numarasnı veya e-posta adreslerini kimseye vermemeli, sosyal paylaşım sitelerinde yayınlamamalı. Onlara tanımadıkları kişilerden gelen mesajlara cevap yazmamalıdır.
Bilinmeyen yerden gönderilen maillerin içindekilere tıklanmamalı bunların hepsinin sahtekarlık olduğu belirtilmeli.

Herhangi bir tür, örneğin bedava ürün, indirim, bazı sitelerde itibar artırma/beğeni/yıldız kazanma gibi cazip mesajların sahtekarlık için atıldığı anlatılmalı. Bu tür mesajlar hiç okunmadan silinmesi tembihlenmeli.

İnternette rahatsız eden bir şey olursa veya rahatsız eden insanlardan mesajlar alınırsa durumu hemen ailesiyle paylaşmalı.

Çocukların eğitsel bilgileri aramak ve hatta oyunlar oynamak, arkadaşlarıyla sohbet etmek ve bazen de sosyal paylaşım sitelerinde gezmek için İnternette biraz zaman geçirmeleri uygun ama harcadıkları zaman çok fazla olmamalı. Bu nedenle bir çocuğun bilgisayarda harcadığı zamanın kesin sınırlarla belirlenmesi gerekir.

Bu yeni kuralları uygulamaya koymadan önce ebeveynler, çocuklarıyla samimi bir konuşma gerçekleştirerek bu zaman sınırlamalarının neden önemli olduğunu anlatmalı.

Bir çocuğun İnternette ne yapıp ne yapamayacağına ilişkin net sınırlar belirlenmeli ve bu sınırların neden gerekli olduğu açıklanmalıdır. Kurallar çocuk büyüdükçe gözden geçirilebilir.

Bilgisayarı kapatmanın İnterneti kapatmak olmadığı unutulmamalı.

Çocuklar tablet, akıllı telefon ve diğer cihazları kullanarak internete girebilir. Çocuklara internetteki sahtekarlara ve kötü insanlara karşı nasıl güvenlik sağlayacağı yukarıdaki bilgiler anlatılarak öğretilmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir