Çocuğum Geceleri Çığlık Atarak Uyanıyor Diyorsanız Uykuda Korku Yaşıyor Demektir

Çocuğum Geceleri Çığlık Atarak Uyanıyor Diyorsanız Uykuda Korku Yaşıyor Demektir

Çocuğum Geceleri Çığlık Atarak Uyanıyor Diyorsanız Uykuda Korku Yaşıyor Demektir

Gündüzleri televizyonlarda başta çizgi filmler olmak üzere çeşitli görüntülerden etkilenen çocuklar geceleri korku yaşar.

Çocuğun uykuda korku yaşadığını gözlemlemek şok edici olabilir. Çocuk korkuyla çığlık atarken hiçbirşey onu sakinleştirmez. Gündelik hayatta sessiz olan bir çocuk hiçbir şeye yanıt vermez çığlık atmaya devam eder böyle durumlarda yumuşak ses tonuyla çocuğu uykuya döndürmek gerekir. Yeterince uyumak sorunun çözümünün temelini sağlar. Çığlık zamanları not edilerek bir kaç gün çocuğu bu süreden 5 dakika önce uyandırmak işe yarayabilir. Ayrıca televizyonda izlediği şeylere dikkat edilmelidir.

Derin uyku döneminde ortya çıkan gece uyku terörü, yarı uyanma hali ile ilişkili uyku bozukluklardır. Yeterince uykularını alamayan çocuklar bu ataklara yatkınlık geliştirir. Uyandırılmaya çalışıldıklarında oldukça huzursuz ve saldırgan olabilirler. Çocuğunuzu bu durumda uyandırmaya çalışmayın ancak yataktan çıkmaya çalışırsa engel olun. Atak geçtikten sonra sessizce uyku moduna geri döner.

Atak 5-6 dakika ya da yarım saat sürebilir. Uykuda yürüme ve gece terörü 3 ila 12 yaş arasında görülmektedir. 3 yaş altı çocuklar için günde 13-14 saat uyku gerekir. Uyku eksikliklerinde bu ataklar olur. Genelde erkek bebeklerde daha sık gözlemlenir.

Anne ve babalar uyku terörüyle kabusları karıştırır. Bu durum sık oluyorsa bir Pedagog’a danışın. 

Çizgi Filmlere Dikkat Çocukların Psikolojisi Bilerek Bozuluyor Uykuları Kaçıyor

Çizgi Filmlerdeki Tehlike Kötüler Kötü Karakterler

Video Kliplerde Sinema ve Çizgi Filmlerde Sürekli Bilinçaltı Mesajlar kullanılıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir