Çıplak Fotoğraflarınızı Paylaşmayın Amerikan Sunucularında Kopyaları Duruyor

Çıplak Fotoğraflarınızı Paylaşmayın Amerikan Sunucularında Kopyaları Duruyor

Çıplak Fotoğraflarınızı Paylaşmayın Amerikan Sunucularında Kopyaları Duruyor

Bilgisayar, telefon veya mobil cihazlar üzerinden çeşitli internet platformları kullanılarak fotoğraf paylaşımları yapılmaktadır. Bu paylaşımlar genellikle Amerikan şirketlerine ait siteler üzerinden gerçekleştirilmektedir. Fakat kullanıcıların unuttuğu en önemli konu yapılan tüm paylaşımların bir kopyasının bu şirketlerin sunucularında saklanması. Bir diğer sorun ise cihazlardan silindiği zannedilen fotoğrafların tekrar geriye getirilebilmesi.

İnternet bağlantılı cihazların hiç güvenli olmadığı ve cihazların içinden çok kolay fotoğrafların kopyalanıp çalındığı biliniyor. Daha önce çok sayıda yabancı ünlünün telefonlarından çıplak fotoğrafları izinsiz olarak paylaşılmıştı.

Erkek veya kız arkadaşlarınız telefondan çıplak fotoğraflar göndermenizi isterse asla kabul etmeyin. Bu tür fotoğraflar internet bağlantılı cihazlardan çekilmemeli veya bu tür fotoğraflar telefonda saklanmamalıdır. Cihazınızdaki bu tür fotoğrafların tamamını silin. Telefonunuzu kaybederseniz yine kişisel fotoğraflarınız başkalarının eline geçecektir.

Güvenlik açıkları yüzünden, fotoğrafların internette yayınlanma olasılığı bulunmaktadır.

En çok kullanılan dolandırıcılık türü olan çeşitli ajansların çıplak fotoğrafları telefondan istediği iddiasıdır. Böyle ajanslar yoktur ve tek amaçları sizden çıplak fotoğraflar çalabilmektir. Bu fotoğraflar şantaj yapmak için kullanılabilir veya para kazanmak için internette yayınlanabilir.

Bir kişinin fotoğraflarını ele geçiren suçlu, mağduru daha fazla fotoğraf veya video göndermeye zorlayıp, mağdura bu fotoğrafları ailesine, ebeveynlerine veya sınıf arkadaşlarına göstermekle tehdit ettiği olay örnekleri sık yaşanmaktadır.

Türkiye’de kadınların yarısından fazlası kullandıkları telefon hafızasında sakladığı fotoğraf ve vidyolara çok fazla değer veriyor. Erkeklerde bu oran daha az fakat fotoğraf ve vidyoların cihaz içinde güvenliğine dikkat edilmiyor.

Yapılan araştırmada kadınlar kendilerine ait fotoğrafları tanıdıkları kişilere, erkeklerin kendilerine ait fotoğraf paylaşımlarından daha çok yapıyor.

Kadınların üçte biri paylaştıkları görüntülerin rızaları olmadan paylaşılmasından, yanlış kişiye gönderilmesinden ya da ilişkilerine zarar gelmesinden endişe ediyor ancak buna rağmen kadınların bir kısmı cihazına parola koymadığı gibi hiçbir güvenlik uygulamasıda yüklemiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir