Çin’de Yaşanan Zulm İstanbul Çin Konsolosluğu Önünde Kınandı

Çin'de Yaşanan Zulm İstanbul Çin Konsolosluğu Önünde Kınandı

Türkiye’deki Falun Dafa uygulayıcıları geçtiğimiz pazar günü; 20 Temmuz 1999 yılından beri 18 yıldır süren Çin’deki zulmü İstanbul Çin konsolosluğuna giden yolun karşısındaki sahil şeridinde mum nöbeti yaparak kınadı ve canlı organ ticaretinde hayatını kaybeden Falun Dafa uygulayıcılarını andı.

Açılan afişlerde organ ticareti anlatılırken Çin’in eski lideri Jiang Zemin’in adalete teslim edilmesi çağrısında bulunuldu.

Uygulayıcılar, doğru düşünceleri anlattığı etkinlikte egzersiz gösterimi yapıp zulmü belirten broşürler dağıttı.

Yapılan anma etkinliğinde özellikle sahil şeridinde yürüyüş yapan avukat ve doktorların dikkatini çekti, uygulayıcılara sorular soruldu.

20 Temmuz 1999’dan beri, zulmün doğrudan bir sonucu olarak 4 bin 114 Falun Gong uygulayıcısının ölümü belgelenmiştir. Bununla birlikte, Çin Kominist Partisinin bilgi blokajından ötürü, gerçek ölüm sayısının çok daha yüksek olması muhtemeldir.

Falun Dafa, (Falun Gong ya da sadece Dafa olarak da adlandırılır), evrenin Doğruluk, Merhamet, Hoşgörü ilkelerini ve beş takımdan oluşan huzurlu ve kolayca öğrenilebilen egzersizleri günlük yaşamla birleştirir.

//www.tr.clearharmony.net/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir