Çin Malı İşletim Sisteminin Adı Ark OS Olacak

Çin Malı İşletim Sisteminin Adı Ark OS Olacak

Çin Malı İşletim Sisteminin Adı Ark OS Olacak

Ark OS işletim sisteminin, halihazırda 1 milyon Huawei cihaz için hazır hale getirildiği ve Çin başta olmak üzere Eylül 2019 ila Mayıs 2020 arasında bir zaman diliminde aktif bir şekilde çalışmaya başlayacağı belirtiliyor.

İşletim sisteminin kurulacağı telefonlar ise daha çok giriş ve orta düzey telefonları kapsayacak.

Huawei tarafından üretilecek olan Çin malı işletim sistemi Ark OS’un tutmama ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Yaygınlaşması için bütün android akıllı telefon, tablet ve hatta bilgisayarlara yüklenebilmesi kısacası yaygınlaşması şart. Google piyasadaki tekel hakimiyetiyle arama motorundan topladığı verilerle işletim sistemi üretip yaygınlaştırmıştı. Başka bir işletim sisteminin Android işletim sisteminin yerini alabilmesi için aynı şekilde eski yeni bütün cihazlara kolaylıkla yüklenebilmesi gerekir. Huawei sadece kendi cihazları için bu işletim sistemini üretirse Microsoft Windows gibi zamanla tercih edilmeyen ve bu sektörden Microsoft gibi çekilmek zorunda kalan bir marka haline dönüşür. 2010 yılına kadar en popüler akıllı telefon işletim sistemi ise Symbian OS’tu. Android bu işletim sistemini de piyasadan sildi.

Yazılımcıların ve geliştiricilerin, kullanıcı alışkanlılarına hitap eden kendi işletim sistemine özel milyonlarca uygulama sunması yıllar alacak. Bunu bir şekilde kısa sürede aşmaları için apk uygulamalarını yeni işletim sistemine uyarlayacak bir programın üretilmesi veya kullanıcıların en sık kullandığı uygulamalara alternatif uygulamaların üretilmesi gerekecek. ABD’li şirketlerin örneğin Facebook’un hizmetleri olan ana uygulaması, WhatsApp ve Instagram alternatifi uygulamalarının üretilmesi gerekiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=cxOw7_yw1cg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir