Cildi Nemlendirdikten Sonra Uygulanması Gerekenler

Cildinizi İyi Koruyun

Cildi temizleyip nemlendirdikten sonra uygulanması gereken birkaç adım daha vardır. Derinin pul pul dökülmesi söz konusuysa bu nemlendirme ya da temizleme ile çözülecek bir sorun olmayabilir, vücuttan kaynaklanan diğer nedenler araştırılmalıdır. Her üç, dört haftada bir deri kendini yeniler, yenilenen deri ile eskisi atılır, pul pul dökülme bu süreci hızlandırır. Bunun sonucunda deri daha hassas ve ince hale gelir. Dermatologlar haftada birkaç kere deri dökülmesi varsa temizlenmesini tavsiye eder.

Diğer önemli adım tonik kullanımıdır, her sabah ve akşam tonik kullanırız fakat günümüz uzmanları tonik kullanımın gerekli olmadığını söylüyorlar. Toniğin ana kullanım amacı yüzü temizleyip, makyajı çıkartmaktır fakat herhangi bir kremli temizleyici ve su da bunu yapabilir. Tonik cildinizi gergin ve kuru hal getirir.

Cilt bakımında kullanılan pamuk ve benzeri ürünleri oldukça önemlidir. Tekrar tekrar kullanılabilen ürünler bakteri üretip barındırabileceği için tercih edilmemelidir.

Cildimiz hepimiz için önemlidir ve her zaman özen gösterilmelidir. Çocukluktan itibaren düzenli yapılan bakım ile yaşın ilerlemesine rağmen güzel ve genç bir cilde sahip olunabilir. Göz çevresi bakımı, temizleme, nemlendirme, buhar banyosu, maske gibi adımlar ile daha genç ve sağlıklı gözükebilirsiniz. Bugün yaptığınız şeylerin sonucunu yaşlandığınızda açıkça görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir