Çamaşır Suyu Çağımızın Kanser Yapan En Büyük Zehiri

Çamaşır Suyu Çağımızın En Büyük Kanser Yapan Zehiri

Türkiye’nin yüzde 85’i çamaşır suyu kullanıyor, hane başına yıllık tüketiminse 3 kilograma ulaştığı belirtiliyor.

Mikrop ve Bakteri fobisi olan, temizlik takıntısı olan kişiler gıda ürünleri başta olmak üzere her türlü malzemede ve her ortamda sıklıkla kullandığı kanser yapıcı Çamaşır Suyu çok tehlikeli bir kimyasaldır. Kullanırken maske, eldiven ve gözlük takılması ve solunmaması tavsiye edilmesine rağmen kimse bu tavsiyelere uymaz ve hem kendini hem de çevresindekileri zehirler.

Bilimsel araştırmalar sonucunda çamaşır suyu içeren temizlik ürünlerinin kanser yaptığı belirlendi. Environmental Science & Technology adlı uluslararası bilimsel dergide de sonuçları yayınlandı.

Çamaşır suyu akciğeri mahveder deride koyuluklar oluşturur. Ev temizliği için kullanılan kimyasal temizlik ürünü zehirleri başta AKCİĞER, KARACİĞER ve BEYİN gibi organar olmak üzere, zehirleyerek kanser hastalıkları ve çeşitli kötü hastalıklara neden oluyor. Üreme, endokrin ve bağışıklık sistemi hastalıklarına neden olabilir.

Bu kimyasallar kanser dışında havayı ve suyu kirletiyor.

Çamaşır suyu içinde bulunan Sodyum hipoklorit, bir tür tuzdur. Asidin bir canlı dokusuyla teması halinde dokularında hasara yol açmaktadır.

Çamaşır suyu kokusu geldiğinde insanlar temizlik yaptığını zanneder aslında koklanan şey temizlik kokusu değil, ağır kimyasallardır. Kimyasal maddelerle temizlik yapıldığında aslında kimyasal kirlilik yapılmaktadır.

Türkiye’de temizlik ürünleri reklamlarının sigara reklamları gibi yasaklanması gerekiyor. Reklamlarda mikrop ve bakterilerle insanlar korkutularak kimyasal temizlik malzemeleri almaya sevk ediliyor. Sigara akciğer kanserine neden olduğu için sağlığa zararlı ve reklamları yasak ancak aynı şekilde akciğer kanseri ve çeşitli kanser türlerine neden olan kimyasal temizlik malzemeleri reklamları insanları korkutucu şekilde etkilemeye devam ediyor.

Bakteri ve mikropları yok etmek için sağlığı bozan kimyasallar yerine çok daha ucuz yöntemler mevcut. Seramik üstünde bakteri yaşamaz. Tuzlu suda bakteri, mikrop yaşamaz.

Çamaşır suyu asla döküldüğü yerde bekletilmemelidir. Üzerinde parfümlü, deterjanlı, ekstra güçlü gibi yazılar yazan ürünler daha fazla zararlıdır.

Bu ürünlerle yerleri temizlemeyin. Kullanıldığı ortamlarda aşırı bol suyla durulanması gerekir. Çamaşır suyu kullanılan mekanlarda mutlaka çok iyi havalandırma yapılmalı, çamaşır suyu solunmamalı ve bu ortamlarda çok kısa süreli kalınmalıdır.

Ayrıca tehlikeli maddeler deriyle vücuda girdiğinden bu ürünlerin el ile temasından kaçınılmalıdır.

Çamaşır suyu katkılı temizlik maddeleri pek çok tehlikeli klorlu organik madde içeriyor. Sağlık Bakanlığının bu konuda henüz bir çalışması bulunmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir