Buz Tutan Kaldırımlarda Sakatlanma Riskine Dikkat

Buz Tutan Kaldırımlarda Sakatlanma Riskine Dikkat

Kış mevsimlerinde buzlu veya kaygan kaldırımları temizlemeyen belediyelerin sorumsuzluğu yüzünden vatandaşlar sakatlık geçirebiliyor. Dükkanlardan kaldırım işgaliye bedeli toplayan ancak kaldırımları temizlemeyen belediyeler yüzünden soğuk havalarda kaldırımların kayganlığını farkedemeyenler sakatlık yaşayabilir.

Uzmanlar ay sonuna kadar sürecek soğuk havalarda vatandaşları buzlu yollar ve kaldırımlarda yürürken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Karlı ya da buzlu yollarda el cepte yürüme, telefon ile konuşarak yürüme, önüne bakmadan yürüme ve sigara içerek yürüme dengenin bozulması durumunda bir risktir.

Kar ve buz olduğu zaman yaşanan düşmelerde el ve bilek kırığı, diz kapak kırığı ve kalça kırığı olabilmektedir. Tedavileri ise aylarca sürmektedir.

Bu tür havalarda yürürken hafif öne eğilerek penguenler gibi vücut ağırlığını her iki ayağa eşit dağıtarak yürümek gerek.

Karlı ve buzlu havalarda yaşlılar ve görme sıkıntısı çekenler zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalı.

Kışlık kaymayı önleyen tabanlara sahip ayakkabılar giyilmeli ve ayakkabının üzerini kar kapladıktan sonra erimesi önlenerek temizlenmelidir.

Rusya’da bir genç buzlu kaldırımları temizlemenin müthiş bir yöntemini bulmuş. Genç, tekerlekli el kepçesiyle kaldırımdaki buzları çok rahat kazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir