Bulgaristan Ukrayna ve Rusya Devlet Başkanları Ramazan Bayramını Kutladı

Bulgaristan Müslümanlarını Mübarek Ramazan Bayramı dolayısı ile kutlayan Rumen Radev, barış, sağlık ve mutluluk temennisinde bulundu.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev şunları ifade etti:
Tanrı’ya veya Allah’a dua etmemize, gerçeği İncil’de veya Kur’an-ı Kerim’de aramamıza bakılmaksızın farklılıklara ve geleneklere saygı gösterilmesini temenni ediyorum.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da yaşayan yaklaşık 20 milyon Müslümanın Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin şunları ifade etti:
Bu kutsal bayram, ülkemizde gerek dini topluluklarda gerekse de aile ve yakınlar çevresinde geniş biçimde kutlanıyor. Rusya’daki Müslüman kuruluşlar, ülke ve toplum yaşantısında aktif olarak yer alıyor, aile kurumunun ve aile değerlerinin korunmasına, hayır ve eğitim işlerine büyük önem veriyor.

Rusyalı Müslümanlar mezhepler arası ve dinler arası barışın korunmasına özen gösteriyor. Gençlerin atalarının gelenek ve göreneklerine bağlı kalması önemli. Bu büyük, verimli, özverili çalışma, en derin saygıyı ve desteği hak ediyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna Müslümanlarının Ramazan Bayramını tebrik etti.
Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko şunları ifade etti:
Ukrayna Müslüman toplumunun, Ukrayna’daki sosyo-politik süreçlerin aktif katılımcısıdır ve sağlam vatansever tutumu sayesinde otorite ve saygınlık kazanmıştır. Müslüman toplumuna iyilik, uyum ve esenlik diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir