Bulgaristan AB Üyesi Olmasına Rağmen İthal Gıda Ürünleri Diğer Ülkelere Göre Pahalı

Bulgaristan AB’nin içinde yaşanan haksız dengesiz bir ekonomik sorunu yaşıyor. Avrupa Birliği altında toplanan devletlerde ithal edilen gıda ürünleri bazı üye ülkelerde ucuz bazı üye ülkelerde pahalı fiyatlardan satışa çıkarılıyor. Ayrıca ithal edilen markaların daha düşük kaliteli olanlarının Bulgaristan gibi bazı ülkelere gönderildiği belirtiliyor.

Bulgaristan Tarım, Gıda ve Orman Bakanı yaptığı açıklamada, AB’den ithal edilen 60 gıda ürününün yüzde 40’ından fazlasının Bulgaristan’da diğer üye devletlere göre daha pahalı olduğunu belirtti.

Bu sonuç AB’deki gıda ürünlerinde çifte standart uygulamaları ile ilgili ikinci araştırmadan elde edildi. Daha pahalı ürünlerin arasında bebek maması ve İtalyan makarnası var. Önümüzdeki günlerde ürünlerin fiziki-kimyasal analizinden sonuçlar da açıklanacak. Bakana göre, AB’de satıldıkları yere bakılmaksızın, gıda maddelerinde aynı bileşenlerin kullanımı için net bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini ifade edior.

Araştırma, Bulgaristan’da ve AB üyesi olan Almanya, Avusturya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde aynı ticari markaya ait, 53 gıda ürününü ve içecekleri kapsayan toplam 106 numune üzerinde yapıldı. Örneğin, Bulgaristan piyasasında çocuk sütünde, palm yağı da dahil, bitkisel yağ oranının daha yüksek olduğu tespit edildi. Aynı zamanda Bulgaristan’da satılan daha düşük kalitedeki ürünler, Batı Avrupa’dakine yakın fiyata satılmaktadır.

Bulgaristan AB’den Gelen Kalitesiz Pahalı İthal Gıdaların Fiyatını Takip Edecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir