Boygar Öğün Kimdir

Boygar Öğün Kimdir

Boygar Öğün 28 Ağustos 1979 yılında İzmir’de doğan müzisyendir.

1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümüne Tenor olarak girdi. Piyano ve gitar gibi pek çok enstrümanı çalmaya başladı, çeşitli müzikleri analiz etti ve Caz müziğe geçiş yaptı.

Ankara’da ve İzmir’de bir çok mekanda kendi gruplarıyla sahne aldı. 2001 yılında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Çok Sesli Korosuna Tenor olarak kabul edildi ve sonrasında koronun temsilciliğini yaptı.Buradan ayrıldıktan sonra müzik düzenleme ve organizasyon işleriyle uğraştı.

2003 yılında İzmir Caz Derneği’nin kurulmasına öncülük etti ve yönetimiyle ilgilendi. Yaşadığı şehirlerde müzikle ilgili kurumlara ve mekanlara Sanat Danışmanlığı yaptı.

2007 yılında İstanbul’a yerleşti ve kendi gruplarıyla sahne aldı. Bir çok sanatçının vokal koçluğunu yaptı. Okul hayatı boyunca kompozisyon ve orkestra şefliği merakıyla Film Mızıkacıları isimli firmayı kurdu.

Kendi albümüyle ilgili Genco Arı ile çalışmalara başlayıp bir süre ara verdi. 2012 yılında albüm çalışmalarına tekrar başladı.

Sahnelere çıkan Öğün aynı zamanda Film Mızıkacıları olarak bir çok reklam, tiyatro ve film müzikleri bestelemeye devam etmektedir.

Sil Baştan Dizisinde oynadı ve Murat Dalkılıç’ın Leyla adlı şarkısına düet yaptı.

One Reply to “Boygar Öğün Kimdir”

  1. Yakin akraban olmasina karșin kendisini izleme firsatim olmadi.
    Çalișmalarinda bașarilar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir