Bosna Hersek En Çok Araç Koltukları İhraç Ediyor

Bosna Hersek En Çok Araç Koltukları İhraç Ediyor

2015 yılı ilk yarısı rakamlarına göre Bosna Hersek, araç koltuk ihracı ilk sırada yer alırken, ülkenin en çok ithal ettiği ürün petrol oldu.

İhracatın gerçekleştiği pazarların başında Avrupa Birliği yer alırken, ardından CEFTA ülkeleri geliyor.

Bosna Hersek yaklaşık olarak 2 milyar 300 milyon avro ihracat gerçekleştirdi. Bosna Hersek 3 milyar 750 milyon avro ithalat gerçekleştirdi.

Araç koltukları 164 milyon avro, ham aluminyüm 90 milyon 5 bin Avro, elektrik enerjisi 87 milyon 900 bin Avro, kereste 73 milyon 100 bin Avro ve oto yedek parçaları 65 milyon Avro olarak gerçekleşti.

Şaroviç ve Ljajiç’in, Bosna Hersek ile Sırbistan arasında Savunma Sanayi alanında işbirliği için 3 hafta sonra Saraybosna’da anlaşma imzalanacak. İki ülke arasındaki savunma sanayi ürünlerinin ithalat-ihracat prosedürleri kolaylaştırılacak.

Anlaşma kapsamında, Drina nehri üzerinde ortak turistik projeler oluşturulacak, okul gezileri ve çeşitli eğitim kampları düzenlenecek ve üçüncü pazarlara ortak katılım gerçekleşecek.

Bosna Hersek ve Sırbistan Eylül ayında Moskova, Kasım ayında Londra’da düzenlenecek turizm fuarlarına birlikte katılacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir