Bornova’ya Azerbaycan Dostluk Parkı Kuruluyor

Bornova'ya Azerbaycan Dostluk Parkı Kuruluyor

İzmir Bornova Karacaoğlan Mahallesi 6236/1 sokaktaki parka Azerbaycan Dostluk Parkı adı verilecek, tören 27 Şubat 2016 cumartesi günü yapılacak. Parkta Hocalı Katliamını anlatan bir anıt yapılması için de hazırlıklar başlatıldı.

Açılış öncesi Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye ile Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekili olan Dr. Ganire Paşayeva Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı ziyaret ederek, verilen ismin iki ülke arasındaki dostluğa büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Azerbaycan’ın başarılı Milletvekili Dr. Ganire Paşayeva şunları ifade etti, “Ben milletvekili olarak zamanımın büyük bir bölümünü başka ülkelerde geçiriyorum. Özellikle AB bünyesinde bazı kurullara ve toplantılara katılıyorum. Orada bazen bana, sen Azerbaycan milletvekilisin, neden Türkiye’nin haklarını savunuyorsun diyorlar. Ben de onlara benim için Azerbaycan ve Türkiye arasında hiçbir fark olmadığını anlatıyorum. Durum gerçekten de böyle. Biz kardeş iki halkız. İzmir’in de Azerbaycan için her zaman başka bir yeri var. Özellikle yeni nesil, çocuklarımız, gençlerimiz iki toplum birbirine olan yakınlığını, tarihimizi bilmeli” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, iki ülkenin ekonomik, sosyal ve eğitim alanlarında pek çok işbirliği yapabileceğini, kardeş şehir ilişkilerinin de kurulabileceğini söyledi.

Azerbaycan Türkiye Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç.Dr.Necibe Nesibova, Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği Başkanı Dr.Asif Kurban, İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mülazım Pasha, Dokuz Eylül Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Gülmira Kuruoğlu ile Bornova Belediyesi Meclis Üyelerinin de bulunduğu ziyarette iki ülke insanı arasındaki kültürel bağlar üzerine samimi bir sohbet ortamı oluştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir