Biyometrik Pasaport Nedir İstanbul Randevu Alma

Biyometrik Pasaport Nedir İstanbul Randevu Alma

Biyometrik pasaport olmadan Türkler AB ülkelerine giremeyecek.

Türkiye, biyometrik pasaportları yıl sonuna kadar hazırlaması gerekiyor. Pasaportu bulunan vatandaşlar, yeni biyometrik pasaportlar için cüzdan bedeli ödeyecek.

Çipli Biyometrik pasaportlarda parmak izleri kaydedilecek.

1 Haziran 2016 tarihinden itibaren alınacak hususi(yeşil), hizmet(gri) ve diplomatik yeni çipli biyometrik pasaportlara parmak izleri ve bazı kişisel veriler yüklenmiş olacak.

Çipli pasaport, biyometrik pasaport ya da elektronik pasaport olarak da bilinen e-Pasaportlar eski tip pasaportların kimlik sayfalarında bulunan pasaport numarası, ad, soyad, uyruk, doğum tarihi, kimlik numarası, düzenleyen makam, düzenlenme ve geçerlilik tarihi vb. kişisel kimlik ve pasaport bilgilerinin yanı sıra içinde fotoğraf, parmak izi, imza gibi biyometrik verilerin saklanabildiği yongalı(çipli) pasaportlardır. e-Pasaportlar esasında Makinede Okunabilen Pasaportların bir türü olmakla birlikte Makinede Okunabilir Pasaportlardan daha ileri düzeyde güvenlik katmanlarına sahiptir. Yongalar e-Pasaportların arka kapağında veya kimlik sayfasının içinde bulunmaktadır. Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde üretilen e-Pasaportlarda da yongalar arka kapakta bulunmaktadır. Özel cihazlarla okunabilen yonga, pasaportta sahteciliğe karşı önlem olarak geliştirilmiş güvenlik katmanlarından birisidir. Makinede okunabilen pasaportlarda olduğu gibi e-Pasaportların kimlik sayfalarının alt kısımlarında da her biri 44 karakterden oluşan iki satırlık bir Makinede Okunabilir Alan bulunmaktadır.

Detaylı bilgi ve randevu almak için girilmesi gereken adres:
https://epasaport.egm.gov.tr/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir