Japon Firmalar Elektrikli Araçlara Güçlü Batarya Üretmek İçin Bir Araya Geldi

Japon Firmalar Elektrikli Araçlara Güçlü Batarya Üretmek İçin Bir Araya Geldi

Japon Firmalar Elektrikli Araçlara Güçlü Batarya Üretmek İçin Bir Araya Geldi

Elektrikli araçların gelişmesinin önündeki en büyük etken batarya teknolojisinin gelişmesinde yaşanan tıkanıklık. Günümüzde araç üreticileri bu sorunu bir türlü aşamadı. Yeni bir teknolojiyle batarya sistemlerini değiştirme projeleri sürüyor.

Japon Toyota ve Panasonic, elektrikli araç bataryası geliştirmek için ortak bir girişim oluşturacağını açıkladı.

Bu ortaklıkta Toyota yüzde 51, Panasonic yüzde 49 hisseye sahip olacak. Panasonic firması Çin ve Japonya’daki otomotiv bataryası üretim tesislerinin beşini bu yeni ortak şirkete taşıyacak.

İki şirket, şu anda çoğunluğu hibrit araçlarda kullanılan mevcut bataryaların 50 katı kapasite sunan bataryalar üretmek istiyor. Bataryaların sadece Toyota için değil, Mazda, Daihatsu ve Subaru’ya da tedarik edileceği belirtiliyor. Honda’nın da bu bataryaları kullanma ihtimalinin bulunduğu bildiriliyor.

Ortak girişimde lityum iyon bataryalar dışında yeni nesil bataryalar üzerinde de ar-ge faaliyetleri yürütülecek. Toyota ve Panasonic, 2017 yılında katı batarya teknolojisini araştırmak için bir araya gelmişti.

Toyota, Panasonic ile olan ortaklığı sayesinde, batarya üretim maliyetini büyük ölçüde azaltabileceğine ve 2030’a kadar yılda 5,5 milyon elektrikli araç üretip satmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir