Ev Sahibi ve Evden Çıkan Kiracının Para Kazandığı Evden Çıkıyorum Hizmeti

Ev sahipleri ve kiracılar emlakçıların yüksek komisyonları nedeniyle sürekli şikayetçidir ancak alternatif olmadığı için sürekli aynı döngü sürmekte. Dijitalleşemeyen ve tehlikelerle dolu olan emlakçılık sektörü; şeffaf, güvenilir ve tamamen dijital bir ortama taşımak amaçlanıyor. Emlakçılar ve diğer bazı komisyoncular ev kiralama garantisini verirken yıllık kiranın yüzde 12’sini komisyon olarak istiyor.

Bu soruna karşı 3 genç girişimci tarafından yeni bir hizmet başlatıldı. Üstelik bu hizmetle evden ayrılan kiracı ile ev sahibi para kazanıyor. Ev arayanlar da daha düşük komisyonlarla ev bulabiliyor. Evden Çıkıyorum hizmeti, yıllık kiranın yüzde 6’sını komisyon olarak yeni kiracıdan talep ediyor. Ortaya çıkan geliri ise ev sahibi ve evden çıkan kiracı ile paylaşıyor.

Bir evi boşaltacak olan kiracı evdencikiyorum.com üzerinden kayıt oluşturarak evi boşalttıktan sonra çıktığı ev tutulunca, kira komisyonu gelirinin yüzde 25’ini alıyor ve diğer yüzde 25’i ise ev sahibine ödeniyor. Böylece ev sahibi sıradaki kiracısını kârlı bir şekilde düşük komisyonlar ödeyerek bulabiliyor bir evden çıkan kiracı ise bu iş birliğinden komisyon kazanarak evden çıkıyor.

Örneğin; 2 bin TL kira bedeli olan bir evden çıkılmak istendiğinde bu Evden Çıkıyorum’a bildirilirken, yetkililer ev sahibine ulaşarak evin kiralanması için anlaşıyor, kiralama işlemi tamamlandıktan sonra komisyon ücreti yani 360 TL’si evin kiralandığı hafta içerisinde evden çıkana ve ev sahibine ödeniyor.

Ayrıca ek olarak bir diğer sorun olan nakliye ve boya/tadilat hizmetleri için de güvenilir isimlerle sizlere aracılık ediliyor.

Projenin kurucuları Berkay Bekil, Şafak Otur ve Umut Gözen; asıl hedeflerinin, hala olduğunu belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir