Belediyelerin Sinek İçin Sürekli Böcek Zehiri Kullanması İnsanlara Zarar Veriyor

Belediyelerin Sinek İçin Sürekli Böcek Zehiri Kullanması İnsanlara Zarar Veriyor

Belediyelerin Sinek İçin Sürekli Böcek Zehiri Kullanması İnsanlara Zarar Veriyor

İnsanlara zararlı olan kimyasal sinek zehirlerini belediyeler abartmaya başladı. Sinekle mücadele yetkisi Büyükşehir Belediyeleri’ne ait. Türkiye’de sinek ve haşereyle mücadele ilaçları sektörünün en büyük alıcısı belediyeler.

Üniversitelerin ve meslek odalarının sinekle mücadelede kullanılacak zehirler ve yöntem konusunda belediyelere yardımcı olması gerekiyor.

Kimyacı ve biyolog çalıştırmayan belediyelere sinek ilacı yerine karpuz ilacı yada pamuk ilacı satılabileceği iddia ediliyor. Sineklere etki etmeyen ilaçları satmaya çalışan kişiler her belediyenin kapısını çalabilir. Birçok belediye ilacın ne olduğunu bilmeden satın alıyor.

Sinekle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar insan sağlığını doğrudan etkiliyor ve karışım yanlış yapılırsa insanları zehirliyor.

Aydın’ın Çine ilçesinde belediye tarafından sivrisinek ve haşereler için sıkılan kimyasallar nedeniyle 5 kişi zehirlenmişti. Daha önceki yılarda da Türkiye’nin farklı şehirlerinde farklı belediyelerin sıktığı sinek kimyasalları insanları zehirlemişti.

Belediyelerin sıktığı kimyasallar sinekleri sadece kaçırırken insanlar bu kanserojen kimyasalları soluyarak zarar görüyor. Ayrıca sineklerin dışında kelebekler, uğur böcekleri veya arılarda zarar görüyor.

Belediyelerin zehirli mücadeleden vazgeçip biyolojik ve mekanik mücadeleye başlaması gerekiyor.

Lavanta, tarçın, nane gibi bitkiler sinek ve haşere ile mücadelede unutulan bitkisel, zararsız ve güzel kokulu çözümlerdir.

Belediyeler genelde dumanlama yöntemini kullanılıyor. Bazı belediyeler şov yapmayı sevdiği için çok duman çıksın diye zehiri mazotla karıştırıyor.

Sinekle mücadelede en önemli aşama larva dönemidir.

Ev içinde sivri sinekleri yok etmek için kanserojen zehirli kimyasalları kullanmaya solumaya gerek yok. Derecesi yüksek bir limon kolonyasını bir sprey şişeye doldurup sineğe sıkıldığında güçlü etkisini gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir