Bebek Maması Alırken Helal Sertifikalı Olmasına Dikkat Edin

Bebek Maması Alırken Helal Sertifikalı Olmasına Dikkat Edin

Bebek Maması Alırken Helal Sertifikalı Olmasına Dikkat Edin

Bazı bebek maması üreten firmalar aileleri yanlış yönlendiriyor. Mama firmaları Türkiye’de bir araştırma yaptırarak Annelerin günde ortalama ürettiği süt miktarını tespit etmiş (290 ml.), bunun üzerine daha çok mama satmak için anne sütünün ilk 6 ay yetmeyeceğini buna takviye olarak bebek maması kullanılması gerektiğini ayrıca bebeklerin 6 aydan sonra bağışıklık sistemini güçlendirmek için en az 500 ml. süt içmeleri gerektiğini belirten kampanyalar düzenlenmiş.

Bu yöntem işe yaramış reklamlardan sonra bebek maması satışları yüzde 15 oranında artış göstermiş.

Kaynak: www.independent.co.uk/news/uk/home-news/after-nestl-aptamil-manufacturer-danone-is-now-hit-by-breast-milk-scandal-8679226.html

Her bebek için en iyi, en doğal ve en taze besin anne sütüdür. Anne sütünün yerini hiçbirşey tutamaz. Bebeklerin en kolay sindirebildikleri besin olan anne sütü hastalıklardan da korur. Vitamin, protein ve yağın neredeyse mükemmel bir karışımına sahiptir. Doğumdan itibaren 2 yaşına kadar temel besindir.

Hazır mamalarla beslenen bebeklerde üst solunum yolu ve bağırsak enfeksiyonları, anne sütü ile beslenen bebeklere oranla daha fazla görülür bunun sebebi anne sütünde bulunan bazı maddelerin bebeği mikrobik enfeksiyonlardan korumasıdır.

Anne sütü ile beslenen çocuklar astım, alerji, çocuk diyabeti gibi hastalıklara karşı daha dirençlidir. Anne sütünün içinde yeterli miktarda demir olduğu için, emzirilen bebeklerde kansızlık görülmez. Ayrıca anne sütü alan bebeklerde, pişik, karın ağrısı ve kabızlık daha az görülür. Bebeğin ruhsal, bedensel ve zeka gelişimine yardımcı olur. Anne sütü almayan bebekler daha sık ağlarlar.

Dünya Sağlık Örgütü 2 yaş sonrasına kadar da anne sütünün bebeğe verilmesini tavsiye ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir