Bayram Bahanesiyle Satılan Sağlıksız Sahte Şeker ve Çikolatalara Dikkat

Bayram Bahanesiyle Satılan Sağlıksız Sahte Şeker ve Çikolatalara Dikkat

Bayram bahanesiyle artan güvensiz sağlıksız şeker ve çikolatalar kanserojen maddeler içererek halkın sağlığını bozuyor.

Ayrıca sahte şekerleme ve çikolata gibi tatlıların satışı artış gösteriyor. Sahtekarlar büyük markaların ambalajlarını taklit ederek piyasaya ürün sürüyor.

Bu tip ürünlerden ötürü başta gıda zehirlenmesi olmak üzere pek çok sağlık problemi ortaya çıkıyor.

Bunlarla birlikte içeriğinde glukoz şurubu, fruktoz gibi insan sağlığını kötü yönde etkileyen katkı maddeleri olmayan ürünler tercih edilmelidir. Ucuz olduğu için insan sağlığını bozan glukoz şurubu çikolata ve şekerlere katılmaktadır.

Şeker, lokum, çikolata ve kahve alırken öncelikle, ambalajlı ve üretim izni olan ürünler tercih edilmeli. Kahve, çikolata, şeker ve lokum alırken öncelikle, ambalajlı ve üretim izni olan ürünler tercih edilmeli. Ambalajı olmayan açıkta satılan ürünler satın alınmamalı. Bu ürünleri satanları ilgili belediye zabıtalarına şikayet etmelidir.

Tüketiciler zararlı olduğundan şüphelendikleri ürünleri 174 Alo Gıda hattına bildirmeli. Taklit edilen ürünlerse taklit edilen markaya ait firmalara ihbar edilmeli.

Bakanlık denetimlerinin yeterli olması için planlama ile personel, araç vs. gibi altyapıyı önceden hazırlaması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir