Yunanistan’da Amerikancı Miçotakis İle Rusya’ya Karşı Eksen Kayması Hızla Devam Ediyor

Rusya üst üste Yunanistan’dan kazık yemeye devam ediyor. Rusya, Yunanistan’ı çeşitli gerekçelerle Avrupa’daki geleneksel ortağı olarak görürken aynı şey Yunanistan için geçerli değil.

Yunanistan’da Amerikancı başbakan Kiryakos Miçotakis üst üste Rusya aleyhine kararlar vermeye devam ediyor.

Yunanistan, Rusya vatandaşlarına yatırım amaçlı oturum izni verme ve yenileme işlemlerini durdurdu.

Yunanistan, Rusya’ya ait kültür kuruluşlarıyla yapılan iş birliğini askıya aldı. Yunanistan, hava sahasını Rusya’ya kapattı. Yunanistan’ın izin vermediği Rus yolcu uçağı İstanbul’a inmek zorunda kaldı. Rusya’nın Atina Büyükelçiliği, personele yönelik tehdit aldıklarını açıkladı.

Miçotakis, doğalgaz fiyatlarındaki artışa Avrupa Komisyonu’nun engel getirmesini talep etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ABD Dışişleri Bakanı ile telefonda Rusya-Ukrayna konusunu görüşerek gerekli talimatları aldı. ABD Dışişleri Bakanı Yunanistan’ı anahtar müttefik olarak görüyor.

İki ülke arasında daha önce çok sayıda anlaşma imzalanmıştı. Rus Tur Operatörleri Birliği bu yıl Yunanistan’a götüreceği turist sayısını 4 katına çıkaracağını açıklamıştı.

Türkiye daha önce Yunanistan’ın Oniki Adalar’da silahsızlandırılmış statüsünü ihlal eden eylemleri hakkında BM’ye şikayette bulunmuş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunların çözümüne Rusya’nın yardımcı olmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Yunanistan’da Amerikancı başbakan Kiryakos Miçotakis, Batı Trakya’da Türk azınlıkların bulunduğu Dedeağaç’a Amerikanın askeri yığınak yapmasını sağladı ve ülkenin anahtarını ABD’ye teslim etti. Tüm bunlara Rusya’nın verebileceği en güzel cevap zaman zaman dile getirdiği KKTC’yi tanıması olabilir. Çünkü Yunanistan ile AB ve ABD’nin tüm planlarını bozacak durum Rusya’nın KKTC’yi tanımasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir