Brezilya Devlet Başkanı Görevden Uzaklaştırıldı Yardımcı Yeni Başkan

Brezilya Devlet Başkanı Görevden Uzaklaştırıldı Yardımcı Yeni Başkan

Brezilya Devlet başkanı Dilma Rousseff, Senato’daki oylama sonucunda görevden uzaklaştırıldı.

Rousseff, “Bu ülkeyi şirketler yönetemeyecek. Beni göndermeyi başarırlarsa Temer göreve gelecek. Yani şirketlerin istediği olacak. Buna karşı sonuna kadar direneceğim” demişti. Görevden alınmasını kabul etmeyen saçmalık ve sabotaj diyen 68 yaşındaki Rousseff yardımcısı Temer’i kendisine kurumsal bir darbe yapmakla suçluyor. Rousseff Perşembe günü yaptığı son konuşmasında tüm iddiaları yalanlayıp adaletsizlikle mücadele edeceğini ifade etti.

Başkanlık görevini devralan Başkan Yardımcısı Michel Temer bu görevi Rousseff’in görev sürecinin sonuna kadar yani Aralık 2018’e kadar götürebilir.

Brezilyalılar tarafından neredeyse hiç tanınmayan Temer kamuoyu yoklamalarında oyların sadece yüzde 2’sini alabildi.

Temer yeni kabineyi iş dünyasına yakın isimlerden oluşturdu. Ülkenin eski Merkez Bankası Başkanı Henrique Meirelles’i de Maliye Bakanı olarak atadı.

Temer ulusa sesleniş konuşmasında Brezilya’ya acilen huzur getirilmesi ve ülkenin birleşmesi gerektiğini söyledi ve Ulusu kurtaracak bir hükümet kurmalıyız derken en önemli görevinin ekonomik canlılığı yerine getirmek olduğunu, yeni yatırımlar çekebilmek ve ekonomiyi yeniden büyütebilmek için ülkemizin yurt dışındaki güvenilirliğini yeniden inşa etmek esastır dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir