Azerbaycan Nasıl İşgal Edildi Ermeni Tehditleri Nelerdir

Azerbaycan Nasıl İşgal Edildi Ermeni Tehditleri Nelerdir

Azerbaycan Nasıl İşgal Edildi Ermeni Tehditleri Nelerdir

Sovyetler birliği dağılma aşamasında iken Sovyet ordu desteğiyle Ermenistan tarafından Azerbaycan’a ait olan Dağlık Karabağ toprakları işgal edildi ve şimdiye kadar işgal devam etti.

İşgal edilen bölgede yaşayan Türkler buradan sürülerek ve katliama tutularak Dağlık Karabağ’da ermeni nüfusunun artırılması amaçlandı. Bakü kaçanlar şehri oldu ve binlerce insan Dağlık Karabağ’dan gelerek Bakü’ye sığındı.

İşgal edilen Dağlık Karabağ’da sorunun çözülmesi için harcanan çabalar her seferinde Ermenistan’ın anlaşmaz uzlaşmaz tutumu ve Fransa ile Amerika’daki Ermeni diaspora gücü nedeniyle hep sonuçsuz kaldı.

Şimdiye kadar sorunun hep barışçıl yöntemlerle çözülmesini bekleyen Azerbaycan’ın uluslar arası toplumun arabuluculuk girişimlerine güveni azalmakta. Bunun üzerine bir de ermenilerin saldırıları eklenince sabrı sınanmaktadır.

AGİT Minsk Grubuna eş başkanlık eden Amerika, Rusya ve Fransa’nın, Azerbaycan toprak bütünlüğüne dönük açıklamalarına rağmen Ermenistan’a daha fazla yardım eden ülkeler olması nedeniyle Ermenistan saldırgan politikalarından geri adım atmamakta.

Her yıl soykırım palavrasıyla işlediği suçları örtmeye çalışan Ermenistan, Türklere karşı işlediği katliamlardan hiçbir yargılamaya tabii tutulmamıştır. 26 Şubat 1992 tarihinde Ermenistan silahlı kuvvetleri Hankendi’de konuşlanan 366. Rus Motorize Zırhlı alayının subay ve askerleri ile Hocalı’ya yaptıkları saldırıda 613 sivil katledilmiş, 487 kişi sakat kalmış ve bin 257 kişiyi de rehin almıştı.

Her yıl olmayan soykırım palavrasıyla ağlayan ve dünyadaki pek çok ülkenin cahil siyasilerini kandırarak desteğini alan Ermenilerin bu yaptıkları katliamlara karşı hiçbir yargılama gerçekleştirilmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir