Avrupa’nın Köpek Eti Yiyen Ülkesi İsviçre Ermeni Anıtı Açtı Anıt Ucubesi Mahkemeye Taşınıyor

Avrupa’nın Köpek Eti Yiyen Ülkesi İsviçre Ermeni Anıtı Açtı Anıt Ucubesi Mahkemeye Taşınıyor

Avrupa ülkelerinin gerçek yüzleri tek tek ortaya çıkıyor. Avrupanın kedi ve köpek eti yiyen ülkesi İsviçre’de Türkiye’ye karşı atılan Ermeni iftirasına dönük bir anıt İsviçre’nin Cenevre kentindeki Trembley Parkında açıldı.

Açılan bu ucube anıtı İsviçre’de bulunan Türkler mahkemeye taşıyacak.

İsviçreliler art niyetli ve maksatlı olarak bu anıtı açarken açılışa, Cenevre Belediye Başkanı Sami Kanaan ve Cenevre Kantonu üst düzey yetkilileri ile terör örgütü destekçilerinin katılması dikkat çekti.

Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosu Mehmet Sait Uyanık, İsviçrelilere tepki gösterdi ve özetle şu açıklamaları yaptı;
AİHM kararlarını gözardı eden Ermenilerin tek taraflı söylemleri üzerine dayalı bu projenin 1915 olayları hakkında iki toplum arasındaki mevcut anlaşmazlığı daha da körükleyeceği aşikardır.

Anıtın, Cenevreliler ve Ermeni toplumunun ortak hafızasını yansıttığı ileri sürülmektedir. Geçmişte Cenevre’yi ve İsviçre çıkarlarını hedef alan Ermeni terör örgütlerinin saldırıları da Cenevre’de bu projeyi destekleyen yerel makamların aklına umarım bir gün gelir. Bu meyanda, 1981 yılında Cenevre’de Ermeni bir terörist tarafından şehit edilen Başkonsolosluğumuz mensubu Mehmet Savaş Yergüz’ü Cenevre Başkonsolosluğu ve buradaki Türk toplumunun unutmayacağını temin edebilirim.

Batı İsviçre Türk Dernekleri Federasyonu gazeteye verdiği ilanda “Cenevre’de Yahudi soykırımı anısına bir anıt yokken, tarihçiler arasında son derece tartışmalı bir konu olan sözde Ermeni soykırımı anısına bir anıt dikmenin aciliyetinin iki yüzlü bir oyunun parçasıdır” mesajı paylaşıldı.

Avrupa’nın Köpek Eti Yiyen Ülkesi Hangisidir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir