Avrupa’da Çok Sayıda Ülkenin Kredi Notu Düşme Riski Yaşıyor

Avrupa'da Çok Sayıda Ülkenin Kredi Notu Düşme Riski Yaşıyor

Ülkelerin kredi notlarıyla ilgili bu yılın ilk açıklamaları, İtalya’nın notuyla başlıyor. Kredi notlarında düşme riski yaşayan ülkelerin sayısı çok yüksek. İtalya’nın bu hafta Kanadalı derecelendirme kuruluşu DBRS tarafından yapılacak derecelendirmesi 2017 yılında en dikkatle izlenecek not olacak. Aynı zamanda Portekiz için de önemli. Piyasa baskılarının arttığı bir ortamda Moody’s bu ülkenin not gözden geçirmesinin sonucunu açıklayacak. Polonya da Moody’s listesinde. Fitch ise İzlanda’yı değerlendirecek. 27 Ocak’ta Fitch, TL’nin hızlı düşüş gösterdiği ve hükümet ile ekonomi bağlantılı sorunların yaşandığı Türkiye için not açıklayacak.

Kredi derecelendirme kuruluşları tarafından denetlenen yaklaşık 130 ülkenin dörtte biri, not indirimi riskiyle karşı karşıya. Finansal kriz sonrası kredi kalitesindeki 8 yıllık düşüşün devam edeceği görülüyor.

Siyasi belirsizliklerin artışı ve emtia fiyatlarındaki 2 yıllık zayıflığın tüm kıtalara yayılan etkisi, pek çok ülkenin halen büyük baskı altında olduğunu gösteriyor.

S&P’nin negatif görünüm verdiği ülke sayısı 30, olumlu görünüm verdiği ülke sayısı 7 oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir