Avrupa Birliği Macaristan’a Şantaj mı Yapıyor Ceza Oylaması Kabul Edildi

Avrupa Birliği Macaristan'a Şantaj mı Yapıyor Ceza Oylaması Kabul Edildi
Avrupa Birliği Macaristan’a Şantaj mı Yapıyor Ceza Oylaması Kabul Edildi

AB, Macaristan’a demokratik prensiplerini sürekli ihlal ettiği gerekçesiyle cezai yaptırım uygulayacak.

Avrupa Birliği, Macaristan hükümetini, medya kuruluşlarına ve azınlıklara yönelik baskı uyguladığı ve hukukun üstülüğü ilkesini ihlal etmekle suçluyor.

Macaristan’ın AB içerisindeki temel siyasi haklarından mahrum kalmasına yol açabilecek karar için Strasbourg’daki Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan oylamada, 197’ye karşı 448 üye, cezai yaptırımlar lehine oy kullanırken 48 üye çekimser oy kullandı. AB Konseyi’nde görüşülecek bu kararın uygulanması için 28 üye devletin hepsinin onayına ihtiyaç duyuyor. AP’de alınan bu karar, AB anlaşmasının 7.maddesinin bir üye devlete karşı işletilmesi için bu kurumda alınan ilk karar olma özelliğini taşıyor.

Macaristan Başbakanı Victor Orban, AB’nin tutumunun şantaj olduğunu ve buna boyun eğmeyeceklerini belirtti. Orban şunları ifade etti; AP raporu Macaristan’ın onurunu zedeledi. Sizin kararınız ne olursa olsun, Macaristan bu şantaja boyun eğmeyecek. Macaristan sınırlarını koruyacak, yasa dışı göçü durduracak ve haklarını koruyacak. AP gücünü kötüye kullandı ve yetkilerini aştı.

Macaristan’ın AB içerisindeki oy hakkının askıya alınması gündeme geldi.

Macaristan’da Atatürk’e Büyük Hayranlık Besleniyor Sokağa Atatürk İsmi Verilmiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir