Araçta Yakıt Tasarrufu Sağlamak İçin Ne Yapılmalı Nasıl Yapılır

Araçta Yakıt Tasarrufu Sağlamak İçin Ne Yapılmalı Nasıl Yapılır

Araç kliması yakıt harcamasını artırmaktadır. Şehir içi trafiğinde klima çalıştırmak yakıt sarfiyatını yaklaşık yüzde 9 artırır.

Araçta fazla ağırlık bulundurmaktan kaçının. Ortalama bir araç için 50 kg’lik fazla yük yakıt tüketiminde yüzde 1-2’lik bir artışa neden olabiliyor.

Araç lastiklerinin havası 2 ayda bir kontrol edilip mevsim ve fabrika ayarlarında tutulması yüzde 5 civarında bir yakıt tasarrufu sağlar.

Aracınızı uygun devirlerde (2 bin-3 bin) kullanmak yakıt tüketiminizi düşürecektir, çok sert gaz ve frene basmaktan kaçınarak daha tasarruflu olabilirsiniz. Yokuş aşağı inerken araç vitesteyken inilmeli, yokuş çıkarken ise düşük viteste gaza yarım basmak yakıt tasarrufu sağlayacaktır.

Araç camları açık şekilde yapılan sürüşlerde yakıt tüketimi artacaktır. Uzun süre camlar açık seyahat etmeyin.

Modern araçlarda olan hız sabitleme sistemini düz yollarda kullanmayı tercih edin, zira yokuşlu yollarda araç çok devirle çalışacak ve yakıt tüketimini artıracaktır.

Geniş tabanlı lastikler her ne kadar yol tutuşunu artırsa da yakıt tüketimini de artırır.

Arabayı soğuk havalarda ısıtmak için uzun süre çalıştırmayın bu işlem için 15 saniye yeterlidir.

Deponuzu tamamen doldurmayın, geri tepmeler olabilir ve kayıp yaşarsınız. Araç üreticisinin önerdiği en düşük oktavlı yakıtı alın, yüksek oktav maliyetli olduğu için pahalıdır ve çok gerekli değildir. Park ederken aşırı manevradan kaçının, birkaç hamlede park etmeye çalışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir