Altyapıdan Futbolcu Çıkaran Sistem Rezerv Takım Hakkında Bilgi

Altyapıdan Futbolcu Çıkaran Sistem Rezerv Takım Hakkında Bilgi

Altyapıdan Futbolcu Çıkaran Sistem Rezerv Takım Hakkında Bilgi

Türkiye’de yıllardan beri altyapıdan futbolcu yetiştirilemediği yönünde sürekli eleştiriler getirilir ancak çözüm için hiçbir adım atılmaz. Avrupa kulüpleri her zamanki gibi bu sorunları yıllar önce çözüp uygulamaya koymuştur.

Türkiye’de altyapıdan futbolcuların yetişmesi için Rezerv Takım sisteminin kurulması gerekiyor. Rezerv takımlar profesyonel takımlarıyla oynayamazlar. Rezerv takımlar ülke liglerinde farklı kümelerde mücadele eder ancak en üst lige çıkamazlar. Avrupa’da çok sayıda profesyonel futbolcu rezerv takımlardan yükselmiştir.

Rezerv takımları olan bazı kulüpler hakkında bilgi:

FC Barcelona B: FC Barcelona’nın rezerv takımıdır. İkinci Lig B – Grup 3’te mücadele etmektedir.

Rezerv takım, profesyonel İspanya liglerinde oynar. Ancak, rezerv takım A takımla karşı karşıya gelemez. Bu nedenle La Liga’ya yükselemez. Ayrıca Copa del Rey’e katılmasına da izin yoktur.

Barcelona B evindeki maçlarını Mini Estadi’de oynar, 15 bin 276 kişilik stadyum Camp Nou’nun karşısındadır.

Atlético Madrid B: Atlético Madrid’in rezerv takımıdır ve İkinci Lig B – Grup 1’de mücadele etmektedir. Kulüp maçlarını 3 bin 500 kişilik Cerro del Espino Stadium’da oynamaktadır.

RCD Espanyol B: RCD Espanyol’un rezerv kulübüdür ve İkinci Lig B – Grup 3’te mücadele etmektedir, evindeki maçlarını Ciutat Esportiva de Sant Adrià da oynar, stad bin 500 kişiliktir.

SV Werder Bremen II: SV Werder Bremen takımın rezerv takımıdır. Regionalliga Nord’da boy göstermektedir. Evindeki maçlarını Weserstadion, Platz 11’de oynar.

Not: Rezerv lig ile Rezerv takım karıştırılmamalı. Rezerv takım diğer liglerdeki takımlarla birlikte bir ligde yer alır. Bir ara kulüpler birliği hiçbir işe yaramayacak olan Rezerv Lig kurulması yönünde TFF’ye başvuru yapacağını açıklamıştı. Rezerv Ligde sadece kulüplerin Rezerv takımları yer alır yani PAF liginin kopyası. Yapılması gereken kulüplerin rezerv takımlarını bir lige toplamak yerine bu takımları İspanya’daki gibi alt liglerde oynatmaktır. İspanya İkinci Lig B’de 4 grupta Rezerv takımlar diğer takımlarla birlikte yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir