İçeriğe geç

Ali Tufan Kıraç Kimdir

Ali Tufan Kıraç Kimdir

Ali Tufan Kıraç, 1972 yılında Kahramanmaraş’ta doğan bestekâr ve müzisyendir. Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünde okudu. Oyuncu, senarist ve yapımcı Ayşe Şule Bilgiç ile evlidir.

1992 yılında bir barda sahne hayatına başlarken, 1994 yılında ilk demo albümünü hazırladı. 1998 yılında ise Deli Düş adlı ilk albümünü piyasaya sürdü.

2002 yılında dizilere jenerik ve müzik yapmaya başladı.

Sanatçı 2003 yılında Deli Düş adlı bir kitap yazdı. Bu kitapta Kıraç; çocukluğunu, ilk gençlik yıllarını, müziğe, aşka, tüm hayata dair düşüncelerini, sevdiklerini, sevmediklerini ve şarkılarının öykülerini anlatıyor.

KIRAÇ – YEŞİL ÖRDEK GİBİ
Kıraç – Razıysan Gel (Official Video)

2007 yılında, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. yılı için bir beste yaptı. Yine aynı yıl, Funda Arar ile TRT 1’de Gölgeler adlı müzik programı hazırladı, sundu ve şarkılar seslendirdi.

2019 yılında Beni Ben Yapan Şarkılar adlı yeni albümünü çıkardı.

Diskografi:
Beni Ben Yapan Şarkılar (2019)
Benim Halkım (2018)
Kerkük Zindanı (2017)
Son Nefes (2017)
Senden Sonra (2016)
Yolun Sonu (2016)
Çık Hayatımdan (2014)
Beddua (2013)
Derindekiler (2011)
Yolcu (2009)
Garbiyeli (2009)
Benim Yolum (2007)
Kayıp Şehir (2004)
Zaman (2001)
Sevgiliye (2000)
Bir Garip Aşk Bestesi (1999)
Deli Düş (1998)

KIRAÇ YILLAR SONRA ve ZAMAN

Dizi müzikleri:
Zerda
Aliye
Unutulmaz
Binbir Gece
Beyaz Gelincik
Bir İstanbul Masalı
Kaçak
Yağmur Zamanı

Film müzikleri:
Meryem
Acı Aşk
Kaçak
Bugünün Saraylısı
Mavi Kelebekler
Karadağlar
Ömre Bedel
Gönülçelen
Unutulmaz
Pulsar
Küçük Kadınlar
Sonbahar
Gönül Salıncağı
Gözyaşı Çetesi
Annem
Pepee
Leliko
Pisi
O… Çocukları
Ayas

Marşlar:
HAYDİ HAYDİ
100. YIL FENERBAHÇE
SHOW ZAMANI

Kıraç – Zaman (Official Video)
  • Hayran
  • Mutlu
  • Üzgün
  • Kızgın
  • Sıkıcı
  • Korkunç

Benzer içerikler


Kültür

Ali Tufan Kıraç Kimdir Yorumları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir