Albümleri En Çok Satan Şarkıcılar

Albümleri En Çok Satan Şarkıcılar

Dünya çapında tüm zamanların en çok satan albümleri yarım milyara yakın satış gerçekleştirerek rekor kırdı. İngiliz grup The Beatles ve Amerikalı Elvis Presley 600 milyonun üstünde albümü satanlar arasında.

Amerikalı Michael Jackson 400 milyon, Amerikalı Madonna, İngiliz Elton John ve İngiliz grup Led Zeppelin 300 milyon, İngiliz grup Pink Floyd ise 250 milyonun üstünde albüm satışı gerçekleştirdi.

Mariah Carey, Celine Dion, Whitney Houston, AC/DC, Queen, The Rolling Stones ve ABBA gibi isimlerin albümleri 200 milyonun üzerinde sattı.

Burada belirtilen şarkıcıların pek çoğu hayatta değil ve grupların pek çoğu ortadan kalkmış durumda. Bu şarkıcıların albüm başarıları çok uzun yılların toplamından oluşmakta.

Günümüzde ise kısa zamanda en çok albüm satışıyla dikkat çeken ilk isim Güney Amerikalı Rihanna oldu. 2005 yılında müzik dünyasında ses getirmeye başlayan Rihanna kısa süre içinde 150 milyondan fazla albüm satışıyla günümüzün müzik sektöründe lider konumda bulunuyor. Rihanna’yı 100 milyondan fazla albüm satışıyla Amerikalı Taylor Swift izliyor. 86 milyondan fazla albüm satışıyla Amerikalı Katy Perry, 80 milyondan fazla albüm satışıyla Amerikalı Lady Gaga günümüzde en çok albüm satan diğer şarkıcılar.

Dünya müzik listelerinin üst sıralarında yer alan şarkıcıların çoğunluğu Amerikalılardan oluşurken hemen ardından İngilizler geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir