Ergenlik Sivilceleri Nasıl Kurutulur

Ergenlik Sivilceleri Nasıl Kurutulur

Akne dengesiz yanlış beslenme sonucu oluşur. Hayvansal gıdalar, kuruyemiş ve asitli içececekler sivilce oluşumunu hızlandırır. Akneli cilt, her ay bir defa uzman kontrolünde temizlenmeli, içinde Ph olan sabunla yıkanmalı.

Doğal yoldan akne ile mücadele etmek için aşağıdaki tarif önerilir:

Öğütülmüş bir aspirin ve bir tatlı kaşığı kuru mayayı bir çay kaşığı oksijenli su ile karıştırın.
Meydana gelen bu karışımla akneli bölgeyi 5 gün süreyle yıkayın.
Durulama işlemini yapmak için en az 20 dakika bekleyin.

Ayrıca ergenlik sivilceleri oluşmaya başlamadan önce cilt, bir pamuk vasıtasıyla Limon Yağı ile temizlenirse sivilceler çıkmayacaktır.

Akne Çeşitleri
Akne aşırı yağlanma sonucu ortaya çıkan bir sorundur. Ciltteki yağ, kıllar, bakteriler iltihaba ve akneye sebep olur. Aknenin bir çeşidi yoktur, aksine birçok çeşidi bulunmaktadır:

Papül: İltihaplı, kırmızı renkli ve genelde başsızdır. Küçük pembe şişlikler şeklinde olabilen papül sıkılmamalıdır. Sıkılması geçirmek yerine durumu daha da kötüleştirebilir.
Sivilce: İltihaplı olmayan beyaz başlı, patlatılmaması gereken aknelerdir.
Kist: Görünüşte bir nodül gibi gözükse de içi dolu aknelerdir. Sıkılması daha derin iltihaplanmaya ve daha büyük sorunlara yol açabilir.
Nodül: Diğer akne türlerinden daha büyük olan ağrı ve acı verebilen türdür. Cilt altında bulunurlar ve sıkılmamalıdırlar.
Beyaz başlı: Yağ, bakteri ve ölü hücreler nedeniyle oluşan beyaz başlı aknedir. Koyu renkli olanlardan daha kısa sürede geçer.
Siyah başlı: Bir gözeneğin tıkanması sonucu bakteri, yağ, ölü hücrelerin birikmesiyle oluşur.

Akne ve Cilt Bakımı
Akne sorunu olan bir cilt için cilt bakımı konusunda yapılacak ilk şey düzenli olarak her sabah, akşam ve herhangi zor bir fiziksel aktivitenin ardından yüzü yıkamaktır. Bu sadece ferahlık hissi vermekle kalmaz ayrıca gözenekleri de açar. Bu aşamada eğer saçlarda yağlanıyorsa günlük yıkama ile yağın cildi etkilemesi önlenmelidir. Ayrıca dışarıda çalışırken ya da gün ışığına maruz kalırken güneş yanıklarından kaçınılmalıdır. Bu sadece akne oluşumunu değil cilt kanseri riskini de artırır. Işınlardan korunmak için güneş krem, losyonları kullanılabilir. Makyaj yaparken yağ içeriği yüksek olan ürünlerden kaçınılmalıdır. Akne tehdidi altında olan cilt bakımında baştan dikkatli olmalı ve önlem alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir