Tablet ve Bilgisayarlar Mobil POS Cihazı Olarak Kullanılacak

Tablet ve Bilgisayarlar Mobil POS Cihazı Olarak Kullanılacak

Arçelik ve Intel işbirliği ile Akıllı Mağazacılık Dönemi başlıyor.

Arçelik Pazarlama Direktörü, “Maliye Bakanlığı, bankacılık, perakende sektörü ve son kullanıcıların ihtiyaçlarını çözen uçtan uça çözümler sunulması için Intel ile işbirliği yapmaktayız.

Nesnelerin İnterneti için ilk öncül uygulamalarının 1,6 Trilyon dolar pazar büyüklüğü ile perakende sektöründe olmasını bekliyoruz. Arçelik A.Ş. olarak perakende sektöründeki yazarkasa cihazlarda yüzde 50’den fazla pazar payı ile lider firmayız.

Cihaz tarafında perakendecilerin ihtiyaçları düşünülerek geliştirilen güvenli ve kullanıcı dostu işletim sistemi, ikinci olarak kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun uygulamaların yer alacağı sektörel aplikasyon mağazası ve üçüncü olarak da bu hizmetleri bulut tabanlı sağlanacağı bir platform sunuyoruz. Güvenlik için Intel Wind River ve McAfee ile Ardıç Teknoloji’nin bulut servislere yönelik uzmanlığını kullanıyoruz. Ödeme sistemlerine getirilecek yeniliklerle akıllı mağazacılık çözümleri de hızla hayata geçecek.”

Intel ve Intertech işbirliği ile geliştirilmekte olan temassız ödeme çözümü sayesinde işletmeler, NFC özelliğe sahip Intel tabanlı tablet ve bilgisayarları temassız POS cihazına dönüştürebilecekler. Türkiye’de ilk kez DenizBank işbirliğiyle hayata geçirilecek çözüm kapsamında, tablet ve bilgisayarlar mobil POS cihazı olarak kullanılabilecek. Böylece işletmeler, mikro-ödeme yeteneklerine sahip yenilikçi çözümlere ve uygun fiyatlı cihazlara sahip olacak, yeni gelir kaynakları yaratma, verimliliği ve müşteri memnuniyetini artırma olanağına sahip olacaklar. Tüketiciler de daha rahat ve hızlı ödeme yapma ve sadakat programları sayesinde daha uygun teklifler bulma şansını yakalayacak.

DenizBank Genel Müdür Yardımcısı, “DenizBank’ta bir ilki gerçekleştirdik ve tüm işimizi mobile taşıma kararı aldık. Intel ile birlikte yeni nesil bir ödeme sistemi olan mobil POS uygulaması üzerinde çalışıyoruz. Intertech’in geliştirmekte olduğu uygulama ve çözümlerde, kullanılacak olan Intel® Doğrulama Teknolojisi’nin gelecekte bankacılık sektöründe çok önemli bir yeri ve katkısının olacağına inanıyorum.

PayByMe ile dijital ödeme sistemi Intel® Doğrulama Teknolojisi ile temassız online ödeme yapılmasına olanak tanıyan “One Click Payment” ile kullanıcılar Intel tabanlı bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlardan tek bir dokunuşla ödeme yapabiliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir