Akıllı Telefonda Zararlı Siteleri Kaspersky İle Engelleyin

Akıllı Telefonda Zararlı Siteleri Kaspersky İle Engelleyin
B2B International’ın araştırmasına göre, geçtiğimiz yıl içerisinde her üç internet kullanıcısından biri kimlik avı sahtekarlığına yönelik bağlantıların yer aldığı mesajlar aldı. Kimlik avı sahtekarlıklarında siber suçluların, durumdan kuşkulanmayan kullanıcıların kişisel verilerini sunmasını sağlamak için sahte siteler ve e-posta adresleri oluşturduğu görülüyor. Kaspersky’nin yeni çözümü, bilgisayar ve mobil cihazları etkileyen kimlik avına karşı koruma sağlıyor.

Windows Phone için Kaspersky Güvenli Tarayıcı, zararlı olabilecek içeriklerle ilgili bağlantıları engelliyor. Uygulama, bulut tabanlı Kaspersky Güvenlik Ağı’ndaki kimlik avı engelleme veri tabanından zararlı sitelerle ilgili bilgiler topluyor. Uygulama bu sayede, kimlik avı sayfalarının internet üzerinde çok yakın zamanda oluşturulmalarında bile engellenebilmelerine olanak tanıyor.

Kimlik avı bağlantılarının engellenmesine ek olarak bu uygulama ile web kaynaklarını içeriklerine göre filtrelemek de mümkün… Kullanıcılar; pornografik içerikli siteler, müstehcen sözler veya şiddet görüntüleri içeren sayfalar, kumar siteleri, sosyal ağ siteleri, vb. gibi engellenmesi gereken site kategorilerini belirleyebiliyor. Aynı zamanda, ebeveynlerin çocuklarını zararlı içeriklerden uzak tutmaları da kolaylaşıyor. Windows Phone için Kaspersky Güvenli Tarayıcı ile ebeveynler, uygun gördükleri içerik ve uygulamaları, çocuklar için özel bir bölüm olan Kid’s Corner’a ekleyebiliyor.

Akıllı telefonların, modern yaşamın önemli bir parçası haline geldiğini ve web tarayıcılarının da en popüler özelliklerden biri olduğunu vurgulayan Kaspersky Lab, Mobil Ürün Grubu Başkanı Victor Yablokov; “Teknolojiyi en yakından takip eden web kullanıcısı bile sahte siteleri gerçeğinden ayırt etmede zorlanabiliyor. Artık, Windows Phone için Kaspersky Güvenli Tarayıcı, hileli ve uygunsuz sitelere karşı otomatik koruma sağlamanıza yardımcı olmak için burada” dedi.

Windows Phone için Kaspersky Güvenli Tarayıcı; iOS için Ekim 2013’te piyasaya sürülen Kaspersky Güvenli Tarayıcı uygulamasının yanı sıra, Android tabanlı akıllı telefon ve tabletler için tasarlanan Android için Kaspersky Internet Güvenliği ile birlikte mobil platformlara yönelik Kaspersky Lab ürün portföyünde yer alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir