Ağırlık Sporu Çalışmak Depresyon Gibi Zihinsel Sağlık Sorunlarına İyi Geliyor

Avustralya’da yapılan bir araştırmaya göre bir şeyin elle kavranmasıyla uygulanan güçle ölçülen kas gücü, beynin sağlıklı olup olmadığını gösteriyor.

Western Sydney Üniversitesi Dr. Joseph Firth araştırmacısı 2007-2010 yılları arasında genel nüfustan analiz edilen veriler doğrultusunda 475 bin 397 kişinin verisini inceledi bu insanlardan bin 162’si ise şizofreni.

Dr. Firth’e göre, ağırlık çalışmak şizofreni dışında majör depresyon, bipolar bozukluk gibi beyin fonksiyonlarındaki düzensizlikle bağlantılı olan zihinsel sağlık sorunlarıyla boğuşanlar için de kısmi fayda sağlayabiliyor.

El kuvveti daha güçlü olanlar, beyin fonksiyonlarını kullandıkları her testte daha iyi sonuç aldı. Testler tepki hızı, mantıksal problem çözümü ve farklı hafıza testlerini içeriyor. Güç ve beyin fonksiyonu ilişkisi 55 yaş altı ve üstündekiler için büyük ölçüde aynı oldu. Yaş, cinsiyet, vücut ağırlığı ve eğitim gibi faktörler de denkleme katıldığında, aynı şekilde güçlü insanların daha yüksek beyin performansı sergiledi.

El kuvvetinin, Şizofreni gibi psikotik rahatsızlıklara sahip bin 162 kişide aynı zamanda görsel hafıza ve tepki hızıyla da ilişkili olduğunu gösteriyor.

Şizofreni Hastalığı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir