Aç kalmadan kilo verme yöntemleri

Aç kalmadan kilo verme yöntemleri

Diyet yapmadan kilo vermenin püf noktaları. Diyet konusunda her zaman doktorlara danışılmalıdır.

Yaz aylarında artan sıvı ihtiyacını asla su yerine kalori deposu olan şekerli meşrubatlarla gidermeyin. Bunların yerine sade doğal maden suyu, şekersiz çay, su ve taze sıkılmış meyve suları tüketebilirsiniz.

Mutlaka ama mutlaka sabahları kahvaltı yapın. Düzenli kahvaltı alışkanlığı, öğle vakti hissedilen aşırı açlık hissinin önüne geçecektir. Bu da öğle yemeğinde fazla yemek yemeyi önleyecektir.

Zayıflamanın önemli adımlarından biri de bol su tüketmektir. Zayıflama haricinde de sağlık açısından bol su içmek faydalı.

Öğünlerde posalı sebze ve meyvelere yer ayırılmalı. Kalorilerinin düşük olması ve posa sindiriminin uzun sürmesi, zayıflama açısından önemli bir faktördür.

Öğünlerde yemekten önce bol yeşillikli salata yenirse, açlık hissini bastıracak ve fazla yemek yemeyi önleyecektir. Ayrıca aç karnına yemeklerden 15 dakika önce bir tutam dereotu yenirse iştahı kesecektir.

Ekmek seçimi bol tahıllılardan yana kullanılmalı. Yulaf gibi tam tahıllı ürünler tokluk hissinin artmasına yardımcı olur. İşyerinde açlık hissini bastırmak için tahıllı krakerler yenilebilir.

Yağ yerine protein içeren besinler seçin. Katı yumurta, derisiz tavuk eti, yoğurt ve bakliyat gibi besinler protein yönünden zengindir ve açlık hissini fazlasıyla giderecektir.

Zayıflamak için mutlaka kendinize zaman ayırın ve dinlenin. Zinde olarak güne başlamak, bedeninize söz geçirmenize yardımcı olacaktır.

Kendinizi bilinçsizce aç bırakmayın eğer bu konularda hiç bir bilginiz yoksa hastane randevu sisteminden Gastroenteroloji bölümünü seçerek randevu alıp doktorunuza danışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir