AB Ülkelerinin Doğu Avrupa Ülkelerine Sattığı Gıdaların Kalitesinde Düşüklük Tespit Edildi

AB Ülkelerinin Doğu Avrupa Ülkelerine Sattığı Gıdaların Kalitesinde Düşüklük Tespit Edildi

Bulgaristan tarım bakanlığı ve Gıda Güvenliği Ajansı İsviçre, Danimarka, Hollanda, Fransa’dan üreticilerin çikolata mamulleri, alkolsüz içecekler, et ve süt ürünleri ve çocuk gıdalarından örnekler alarak inceleyecek.

Slovakya, Çekya, Macaristan ve Hırvatistan, piyasalarında ve Batı Avrupa’da satılan bazı ürünlerin kalitelerinde farklılıklar olduğu anlaşıldı.

Bulgaristan’da satılan yabancı gıda maddelerinin düşük kaliteli olduğu belirtiliyor.

Bu araştırmanın nedeni, çok uluslu şirketlerin Doğu ve Batı Avrupa’daki piyasalar için gıdalarda farklı tarifler kullanıldığını kanıtlayan Slovakya’nın araştırmasına dayanıyor.

Düşük kalitesi olan gıda üretimini protesto eden Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan ve Polonya’ya Bulgaristan’da katılıyor.

Bulgar uzmanlar 22 Mayıs 2017 Pazartesi’den itibaren ticaret zincirlerinde satılan yabancı ürünlerin araştırmasını yapacak.

Slovakya’da Batı Avrupa ülkelerinden ithal edilen et, yumurta ve süt ürünlerinde kullanılan koruyucu bir takım kimyasal maddelerin ürünlerin kalitesini etkilediği belirlenmiş Devlet Gıda ve Veterinerlik İdaresi tarafından yapılan gıda testlerinde Slovakya’da ve Avusturya’da satılan aynı markalı gıdaların aynı kalitede olmadıkları tespit edilmişti ve Slovak otoriteleri yerli ürünlerin raflarda daha fazla yer alması için çalışmalar başlatmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir