AB Beklenildiği Gibi Makedonya’ya Kazık Attı Boşuna İsim Değiştirdiler

AB Beklenildiği Gibi Makedonya'ya Kazık Attı Boşuna İsim Değiştirdiler

AB Beklenildiği Gibi Makedonya’ya Kazık Attı Boşuna İsim Değiştirdiler

Makedonya’nın adı değişince AB’ye üye olacak vaatleriyle kandırılan Makedonya halkı AB’den ilk kazığı yedi. AB geçtiğimiz yıl Makedonya ve Arnavutluk’a yeşil ışık yakarak katılım müzakerelerine haziran ayında başlanabileceğini duyurmuştu. AB’nin sınırsız bahanelerinden biri olan zaman yetersizliği gerekçesiyle bu ülkelerin katılım müzakereleri ertelendi.

Avrupa Birliği ülkeleri Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile katılım müzakerelerinin başlatılması konusunda büyük anlaşmazlık içinde.

Makedonya AB’ye girebilmek için Makedonya’nın adının değiştirilmesi ve bir takım haklarından vazgeçmesi yönünde ülkede çeşitli yasa değişiklikleri yaparak referandumda kabul edilmişti. Avrupa Komisyonu Başkanı JeanClaude Juncker, Batı Balkan ülkelerinin AB üyelik yolunun henüz uzun olduğunu, 2025’ten önce üye olamayacaklarını belirtmişti. Alman siyasilere göre AB en az 15 yıl bu ülkeleri oyalayacak.

AB’ye üye olduğundan beri hayal dünyasında yaşayan Güney Kıbrıs Rum tarafı yönetimi ise içi boş tehditlerine devam ederek bu durumdan kendine pay çıkarmaya çalışıyor.

Makedonya En Erken 2025’te AB’ye Üye Olabilir
Avrupa Birliği Çökecek Türkiye 20 Yıl Daha AB’ye Alınmayacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir