Rusya Facebook ve Instagram’ı Aşırılık Yanlısı Bir Örgüt Olarak Tanınmasını İstedi ve Yasakladı

Rusya Facebook ve Instagram'ı Aşırılık Yanlısı Bir Örgüt Olarak Tanınmasını İstedi ve Yasakladı

Rusya Facebook ve Instagram’ı Aşırılık Yanlısı Bir Örgüt Olarak Tanınmasını İstedi ve Yasakladı

Amerika merkezli Facebook ve Instagram, Putin ve Lukaşenko’ya ölüm dilenmesine izin verdi.

Meta Platforms, politikalarında değişiklik yaparak Rusya’ya karşı nefret söylemine izin vereceği belirtildi. Örneğin, “Rus işgalcilere ölüm, “Vladimir Putin’e ölüm”, “Lukaşenko’ya ölüm” demek artık onlara göre ihlal sayılmayacak.

Bu geçici kural değişimi, Ermenistan, Azerbaycan, Estonya, Gürcistan, Macaristan, Litvanya, Letonya, Polonya, Romanya, Slovakya ve Ukrayna’da geçerli olacak.

Rusya Bilgi Teknolojileri Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), bu haber hakkında Amerikan şirketinin bu bilgiyi doğrulaması veya reddetmesini talep etti. Saatler sonra Facebook ve Instagram Rusya Federasyonu’nda engellendi. Buna ek olarak, Rusya Başsavcılığı’nın mahkemeden Meta’yı aşırılık yanlısı bir örgüt olarak tanımasını ve Instagram’ı yasaklamasını istediği öğrenildi.

Belarus Bilgi Bakanlığı Meta Platforms’un editöryal politikalarındaki değişiklikler nedeniyle, Facebook ve Instagram kullanıcılarını uyarmasının gerekli olduğunu, bu tür yayınlar için idari ve cezai sorumlulukların sağlandığını ve dağıtıcıların internet kaynaklarına ilişkin olarak erişimi kısıtlamak için kararlar alınabileceğini belirtti.

Kaynak:
telegraf.by/world-news/facebook-ne-budet-protiv-prizyvov-k-smerti-putina/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir