50 milyon TL’lik Gölet ve Barajın Temeli Atıldı

Kocaeli’de inşaa edilecek olan Karamürsel İhsaniye Barajı ile Karamürsel İnebeyli Göleti için temel atma töreni düzenlendi. Baraj ile gölet 53 miyon 300 bin TL maliyeti olacak.

Kocaeli sanayi kenti olduğu kadar aynı zamanda tarım şehri. Barajların içme suyu ve tarımsal amaçlı kullanılması bu nedenle çok önemli.

Karamürsel, Gölcük İlçeleri ile sahil şeridi arasında kalan Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Ereğli Beldelerinin Avcıdere Barajı ile birlikte yılda 25 milyon 440 bin metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak ve 20 bin 240 dekar tarım arazisi sulanacak.

Karamürsel İnebeyli Köyü sınırları içindeki 4 bin 480 dekar zirai arazinin sulanmasına yönelik depolama tesisi inşa edilecek. Yılda 17 milyon 297 bin TL gelir artışı elde edilecek.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu şu açıklamalarda bulundu “Orman ve yeşillerin çoğaltılmasında, vatandaşlarımızın hayat kalitesinin artmasında büyük hizmetleri oluyor. Bu azimle ve çabayla bu alanda da hizmetlerimiz devam edecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok sayıda ağaçlandırma yapıyor. Kendisine Bakanlık olarak takdirname vermiştik. Her yıl 1 milyon fidanla rekor kırıyor. Desteğimiz sürüyor. 500 bin fidan veriyoruz, isterlerse daha fazla verebiliriz. Kocaeli’de doğa koruma master planı ve bir kitap hazırladık. Kocaeli’de doğa turizmi hayat bulacak. Akmeşe Barajı’nın planlaması bitiyor ve projesinin yapılması ile temel atacağız. Avcıdere Barajımızın temelini de atacağız. Temel atacağımız baraj çok önemlidir. Bu barajlar o bölgeye hayat verecek. Kocaeli’nin çok suya ihtiyacı vardı. Marmara Gelişim Projesi adıyla büyük bir proje hazırladık. 16 milyar TL’lik yatırımla Marmara bölgesindeki çalışmaları bitireceğiz. Kocaeli’de bütün barajlar, ağaçlandırma ve tabiat alanları yapılacak.

Türkiye’de en güzel, beş yıldızlı hayvan barınağı Kocaeli’de açıldı. Karamürsel’de güzel bir fakülte açacağız. Biz sadece yatırım yapmıyoruz. Orman teşkilatı 22 milyon fidanı toprakla buluşturdu. Bu sene 2,5 milyon fidanı toprakla buluşturmalıyız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir