Darbe Teşebbüsü Sonrası Türkiye’de Amerika Karşıtlığı Muazzam Artış Gösterdi

Darbe Teşebbüsü Sonrası Türkiye'de Amerika Karşıtlığı Muazzam Artış Gösterdi

Türkiye’de 15 Temmuz günü yaşanan darbe teşebbüsü sonrası Türkiye’de Amerika karşıtlığı anketlere göre çok ciddi oranda yükseliş kaydetti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Irak’ta, Suriye’de kimlerin hangi hedefler için neler yaptığının gayet iyi bilindiğini, oradaki güçlerin farkında olduğunu, Amerika’nın ekonomi, eğitim, istihbarat, ordu, teknolojileriyle dünya devletleri içerisinde son derece ağırlığı bulunan büyük bir güç olduğunu belirtti.

Obama’nın yeni kadrosu içinde Türkiye’ye en olumsuz bakan isim olarak değerlendirilen Başkan yardımcısı Joseph Biden’ın Irak, Kıbrıs ve Ermenistan ile ilgili konularda Türkiye aleyhinde bazı politikaların savunulucuğunu yaptığı bilinmektedir.

Joseph Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile birlikte Ermeni Soykırımı iddialarının gündeme gelmesine yönelik girişimlerde bulunmuştur. Kıbrıs konusunda da Türkiye’ye tepkili olan ve Rum-Yunan lobisi tarafından desteklenen Biden Türkiye’nin adadan asker çekmesi gerektiği tezini savunmaktadır. Ayrıca Biden, Irak’ın yeniden yapılandırılması ile ilgili olarak Şiiler, Kürtler, ve Sünniler arasında bölünmüş bir yapıyı öneren planı hazırlamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir