5. ICCI Enerji Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek için verilen ödüller, 2 jüri özel ödülü, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal, biyokütle, atık, güneş, doğalgaz, atık ısı santralleri ve verimlilik projeleri olmak üzere toplam 11 ödül sahiplerini buldu.

Verimlilik ödülünü, TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi kazanırken, bu kategorideki mansiyon ödülü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi aldı.

Yenilenebilir enerji santralleri rüzgar dalında ödülü, Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim AŞ.’nin Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali kazandı. Bu dalda jüri özel ödülü Enerjisa Enerji Üretim AŞ.’nin Balıkesir Rüzgar Santrali kazandı.

Yenilenebilir enerji santralleri hidroelektrik dalında ödülü, Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ.’nin, Cevizlik Regülatörü ve HES Rize İyidere kazandı. Aynı kategoride jeotermal dalında ödülü, GÜRMAT Elektrik Üretim AŞ.’nin (Efe 2 JES) Germencik-İncirliova kazandı.

Biyokütle ve atık dalında ödülü, Gönen Biyogaz ve Organik Gübre Entegre Tesisi ile Altaca Çevre Teknolojileri ve Enerji Üretim AŞ. kazandı. Bu dalda jüri özel ödülü Ortadoğu Enerji, Odayeri Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi kazandı.

Güneş dalında ödülü, Güneş Enerji Santrali çalışmasıyla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi kazandı. (Değişik alanlarda birçok özel sektör temsilcisinin katıldığı ve ödüllendirildiği törende ödül alan tek kamu kurumu İnönü Üniversitesi oldu)

Termik enerji santralleri doğalgaz dalında ödülü, RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ.’nin Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali kazandı.

Atık ısı dalında ödülü Bursa Çimento Fabrikası AŞ. kazandı.

ICCI 2016 – 22. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı 27-28-29 Nisan 2016’da İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir