Facebook Instagram Twitter Periscope YouTube ve TikTok’a 10’ar Milyon TL Ceza Kesildi

Facebook Instagram Twitter Periscope YouTube ve TikTok'a 10'ar Milyon TL Ceza Kesildi

Facebook Instagram Twitter Periscope YouTube ve TikTok’a 10’ar Milyon TL Ceza Kesildi

Yasal süre bitmesine rağmen temsilci bildirmeyen tüm internet platformlarına 10’ar milyon TL ceza kesildi ve bu dikkate alınmazsa ceza 3’e katlanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından yapılan açıklamaya göre Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok gibi sosyal ağ sağlayıcıları ceza ödeyecek. Ceza 30 gün içerisinde ödenmezse bu sefer 30 milyon TL olacak. Yine bu ceza ödenmezse Türkiye’de ikamet eden vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişilerin, bu sosyal medya şirketlerine reklam vermesi yasaklanacak. Reklam yasağı kararıyla 3 ay içerisinde gerekli yükümlülüklerini yerine getirmeyen sosyal ağlar için BTK Başkanı internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilecek. Yine yükümlülükler yerine getirilmezse bu firmaların bu sefer yüzde 90’a kadar internet trafiği bant genişliği daraltılacak.

Adı geçen sosyal medya şirketleri bu cezalardan sonra Türkiye’de temsilcilik açmayı ve Türkiye’deki kullanıcıların verilerini Türkiye’de saklama yönünde gerekli tedbirleri alması durumunda daha önce kesilen cezaların dörtte birini ödeyecek, reklam yasakları ile bant genişliği sınırlaması kalkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir