Sömürgeci Belçika Karanlık Geçmişini Unutup Türk Dünyasına Saldırmaya Devam Ediyor

Sömürgeci Belçika Karanlık Geçmişini Unutup Türk Dünyasına Saldırmaya Devam Ediyor

Sömürgeci Belçika Karanlık Geçmişini Unutup Türk Dünyasına Saldırmaya Devam Ediyor

Ermenistan’ın geçmişte katliam ve soykırım yaparak işgal ettiği 1 milyon Azerbaycan vatandaşının sürüldüğü Azerbaycan topraklarını sömürgeci ülkelerden Belçika yine işgal altında görmek istediğini onayladı.

Sömürgeci ülkeler karanlık geçmişlerini unutup Türk dünyasına saldırmaya devam ediyor.

Belçika tıpkı Türklere saldıran diğer ülkeler gibi karanlık bir geçmişe sahip ülkelerden. Kongo soykırımıyla ünlü Belçika’da insanlık adına utanç verici olaylar yaşanmıştı. 1897 yılında, Belçika kralı II. Leopold, Brüksel’in doğusunda bir insanat bahçesi kurulmasını emretti ve yüzlerce Kongo vatandaşını ülkelerinden zorla aldırıp buraya hapsetti. Belçika hayvanat bahçesinin benzerini İnsanat bahçesi olarak yapan karanlık bir geçmişe sahip ülke. Kralın hükümranlığındaki dönemde açlık, hastalık ve katliamlardan ötürü yaklaşık 30 milyon Kongo nüfusu 9 milyonun altına düştü.

Fransa ve Belçika’daki insanat bahçelerini günde 40 binden fazla ziyaretçi geziyordu.

Birleşmiş Milletler (BM) Afrika Kökenli İnsanlar Uzmanları Grubu, 8 günlük çalışmanın ardından Belçika, tarihindeki karanlık geçmişiyle yüzleşmek zorunda açıklamasını yaparak Belçika’nın 1885-1960 yılları arasında işlediği suçlar için hiçbir zaman kapsamlı bir özür dilemediğini belirtti.

BM grubuna göre Afrika kökenlilere yönelik ayrımcılık, Belçika’da günümüze dek süregelen bir durum. Ülkenin geçmişindeki karanlık noktalar ve işlediği suçlardan dolayı sadece özür de yetmez Belçika, sömürgecilik konusunu toplumda tartışmaya açmalı ve geçmişiyle yüzleşmeli diyerek Tervuren’deki Afrika Müzesi’ni de eleştirdi. Müzenin sömürgecilik döneminden izler taşıdığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir