14 Şubat Papaz Valentine Günü Hakkında Bilgi

14 Şubat Papaz Valentine Günü Hakkında Bilgi

14 Şubat Papaz Valentine Günü Hakkında Bilgi

Yabancı toplumlardan ülkemize giren ve gerçek amacı tamamen tüketimi artırmak olan Papaz Valentine Günü’nün aslını çok az sayıda kişi biliyor. Türkiye’de yaygın bir şekilde kutlanan 14 Şubat Valentine Günü, tıpkı Noel Baba imajı gibi kültürümüze sokularak tüketim anlayışına hizmet etmektedir.

Sevgililer günü olarak adlandırılan 14 Şubat tarihi tüm avrupada Valentine olarak adlandırılmaktadır. Batı toplumlarında sevgili veya hoşlanılan kişi anlamlarında kullanılan Valentine ismi aslında bir papazın adı. Valentine’nin onuruna kutlama günü, 14 Şubat 496 yılında Papa Gelasius tarafından ilan edilmiştir.

Roma İmparatoru II.Claudius, sevgilisi olan kişiler orduya savaşmak için katılmayınca, evlenmeyi yasakladı ancak katolik kilisesi papazı Valentine çiftleri gizlice evlendirmeye devam etti. İmparator bu durumu öğrenince Aziz Valentine sopa ile dövülerek öldürüldü ve Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat’ında da Hıristiyan şehitliğine gömüldü. Bu olayın ardından Valentine adına bir bayram ilân edildi. İşte o günden bu güne evrilerek gelen Papaz Aziz Valentin Günü, yani Sevgililer Günü’dür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir