100 bin TL Ödüllü İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması Ne Zaman

Türk ve yabancı tasarımcıların katılabileceği İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışmasına 15 Kasım 2017 tarihine katar başvuru yapılabilecek. Yarışmanın sonuçları 12 Aralık 2017’de düzenlenecek törenle açıklanacak.

Savunma Sanayi Müsteşarlığının düzenlediği yarışma 3 boyutlu model tasarım ve serbest çizim olmak üzere iki kategoride düzenlenecek.

Yarışmanın ana amacı, doğrudan ya da dolaylı katkıyla operasyona katılan güvenlik güçlerinin kayıp vermeden görevlerini tamamlamalarına olanak tanıyacak insansız sistemlerin tasarlanması ve geliştirilmesidir.

Yarışmada 3D kategorisinde birinci olan tasarımcıya 100 bin TL , serbest çizim kategorisinde birinci olan tasarımcıya 30 bin TL para ödülü verilecek.

Katılımcılar bireysel ya da ekip olarak katılım sağlayabilirler. Bireysel ya da ekip olarak, öğrenci katılımları dışındaki, tüm yarışmacıların onsekiz (18) yaş ve üstü olması zorunludur.

Öğrenci katılımlarında tüm yarışmacıların üniversite öğrencisi olması ve eğitim kurumu ile ilgili bilgilerin eksiksiz bildirimi zorunludur.

Serbest Çizim Kategorisine katılım yerli ve yabancı tüm katılımcılara açık ve bireyseldir. Katılımcılardan beklenen özgün tasarım fikirlerini serbestçe hayata geçirmeleridir. Gelecekte hayata geçirilebilecek teknoloji ve uygulamaların çizimlerde kullanılmasında bir beyis yoktur ancak teknolojik uygunluk ve üretim açısından uygulanabilir tasarım ve çizimlerin dijital ortamda sunulması esastır.

Herkesin katılabileceği 3D Model Tasarım Kategorisine yerli ve yabancı tüm katılımcılar başvurabilir. Üç boyutlu modelleme yazılımları kullanılarak alt sistem seviyesine kadar detaylandırılmış araç modelinin tasarlanmasına yönelik olan bu katılım grubu için teknolojik ve uygulama esaslarına yönelik plan ve senaryo detaylarının dijital ortamda sunulması esastır.

Yarışma planlanırken işinizde ne kadar profesyonel olduğunuzla, ya da öğrenci olup olmadığınızla değil, ortaya koyacağanız fikirlerle ilgilenildiği için profesyonel veya öğrenci ayrımı yapılmadı. Güzel ve ilginç fikirleri olanların yarışmaya katılması bekleniyor.

Yarışmaya katılım koşulları ve başvuru ile ilgili diğer detaylara aşağıdaki adresten ulaşılabilir.
roboik.ssm.gov.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir