Maltepe Belediyesi İnşaatlara Gürültü Yasağı Getirdi

Gürültü konusunda en duyarlı belediyelerden biri olan İstanbul Maltepe belediyesi pazar günleri inşaat yapılmasını yasakladı. Karar oy birliğiyle alınarak yürürlüğe girdi.

Kentsel dönüşüm nedeniyle İstanbul’un her yeri neredeyse her saat inşaat çalışmalarından kaynaklanan gürültülerle sarsılıyor.

Vatandaşlardan gelen çok yoğun şikayetleri dikkate alan belediye meclisi toplantı gündemine aldığı gürültü sorununu kısmen çözdü.

Alınan karara göre, bina yıkım işlemleri sadece hafta içi saat 07.00 ila 19.00 saatleri arasında yapılacak. Hafta sonları ise bina yıkım işlemleri yapılamayacak. Hafriyat, taş kırma, kırıcı çalıştırma ve kazık çalıştırma işlemleri haftaiçi 07.00 ila 19.00’da, cumartesi günleri ise 10.00 ila 19.00 saatleri arasında yapılabilecek. Bina yapım, beton dökme ve onarım faaliyetleri de haftaiçi aynı saatlerde, cumartesi günleri ise 09.00 ila 18.00 saatleri arasında yapılacak.

İlçe genelinde, bina yapım ve beton dökme işlemine pazar günü izin verilmeyecek ve çalışmalar kış saati uygulaması başladığında 1 saat geriye çekilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir